Aggódnak a lakók az Aggtelek környékén kóborló medve miatt

Jelentősen megszaporodtak a medveészlelések tavasz óta az Aggteleki Nemzeti Park területén. Az utóbbi hónapokban leginkább Aggtelek és Jósvafő település környékén jelent meg a nagyragadozó. A napokban Jósvafőtől délre ólálkodott az állat, korábban pedig az Aggtelek-Jósvafő között vezető közúttól északra található erdőterületen látták.A boon.hu mindkét település polgármesterét megkérdezte az erdőlakó közeli jelenlétével kapcsolatban.

Ha medvével találkoznánk, ne nézzünk a szemébe, mert az agresszivitást válthat ki belőle - illusztrációForrás: Ellen26/Pixabay

Rőczei Patrik, Aggtelek polgármestere elmesélte, hogy másfél hónapja éppen az édesapja és a bátyja találkozott a medvével szemtől szemben Aggteleken a határban, munkavégzés közben. Elmondásuk szerint az állat meglehetősen nagy testű volt, és nem nagyon ijedt meg a traktor zúgásától sem, még közelebb is jött, úgy tíz méterre. Figyelmeztették a lakosságot, hogy sötétedés után senki ne sétáljon ki a határba, és már gombászni sem járnak sem a helyi, sem a környékbeli lakosok. A községben mindenki tart tőle, senki sem szeretne belebotlani, és remélik, hogy a faluba nem fog bejönni.

Jóna Gábor, Jósvafő polgármestere azt mondta, hogy körbe érdeklődött a lakosság körében és senki sem mondta, hogy látta volna a medvét, csak a híradásokból értesültek róla. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek