A Machu Picchu nem volt akadálymentesen megközelíthető, legalább is eddig

Leslie Urteaga perui kulturális miniszter néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy az inka romváros területén kialakítanak egy olyan területet, ami könnyebben megközelíthető lesz fogyatékkal élők, mozgáskorlátozottak és látássérültek számára - írta meg a német nyelven olvasható Latina Press.

Machu PicchuForrás: Zielonamapa.pl/commons.wikimedia.org

A miniszter azt viszont cáfolta, hogy ismét fokoznák a napi látogatói számot. A cél az, hogy visszahozzák a bel- és külföldi látogatókat, de csak ésszerű keretek között. Elmondása szerint eddig öt új útvonalat hoztak létre, és problémamentesen tudják fogadni a látogatókat. A jelenlegi létszámkorlát napi 4044 látogató, és ennek még a 90 százalékát sem érték el, pedig főszezon van.

A romváros az ország legfontosabb régészeti emlékműve; csak a szakemberek gondos munkájának köszönhető, hogy sikeresen meg tudták védeni a koronavírus-járvány alatt, amikor mindenki a szabadtéri látványosságokat rohamozta. Éppen ezért, Urteaga kérte az idegenvezetőket és magukat a látogatókat, hogy tartsák tiszteletben a régészeti lelőhelyre vonatkozó szabályokat, előírásokat és etikai kódexet, ha a romvárosba látogatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek