Három ismeretlen nevű város lesz a legtrendibb európai úti cél a Booking szerint

A Booking.com közzé tette annak a 10 városnak a listáját, amely előrejelzései szerint a legfelkapottabb lesz 2024-ben. Ezek közül három Európában található.

Az online szálláskereső portál azon 1000 desztináció közül válogatott, amelyek 2022. augusztus 1. és 2023. július 31. között a legtöbb foglalást kapták. A 10-es listára pedig olyan úti célok kerülhettek fel ezek közül, amelyek látogatottsága évről évre növekvő tendenciát mutat.

ValkenburgForrás: Shutterstock/SSKH-Pictures

A három európai város közül az egyik dobogós lett: a második helyen végzett a gyönyörű strandjairól és történelmi emlékeiről ismert albán város, Vlora. Az ötödik és a hetedik helyen a holland Valkenburg és a németországi Chemnitz áll, írja a SchengenVisaInfo.com.

ValkenburgForrás: Shutterstock/Wolf-photography

Az Albánia délnyugati részén, egy öböl partján fekvő Vlora drámai hegyláncaival, türkizkék vizével mágnesként vonzza a turistákat. Mindemellett pezsgő éjszakai életről és a gasztronómiájáról is híres.

Valkenburg egy elbűvölő város Hollandia déli részén, amely történelmi jelentőségéről, egyedülálló barlangrendszeréről és festői környezetéről ismert. Látnivalói közé tartozik a középkori Valkenburg-kastély, amely tovább növeli történelmi vonzerejét.

Chemnitz a történelmi és a kortárs építészet keveréke, és számos tudományos és kulturális intézménnyel rendelkezik. Vonzó úti cél lehet azok számára, akik változatos és dinamikus városi élményekre vágynak.

ValkenburgForrás: Shutterstock/SSKH-Pictures

A Booking.com trendi úti céljainak listáját a geotermikus forrásokban gazdag délnyugat-japán Kyushu szigetén található Beppu vezeti.

Chemnitz, városházaForrás: Shutterstock/Inspi_Ml

A harmadik a listán a maja és gyarmati örökségben gazdag mexikói Merida, Yucatán mexikói állam nyüzsgő fővárosa lett, míg a negyedik az egyesült államokbeli Portland. Ez az észak-amerikai állam leginkább arról ismert, hogy egy fenntarthatóságot szem előtt tartó, kerékpáros-barát város, könnyű hozzáféréssel a természethez, a művészethez, a kézműves sörökhöz, az ízletes ételekhez és az élőzenéhez.

ChemnitzForrás: Shutterstock/Oleg Senkov

A hatodik Buenos Aires, a nyolcadik az új-zélandi Rotorua City, a kilencedik a Fülöp-szigeteken lévő Panglao. A lista az ausztráliai Cairns-szal zárul.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek