Ennél izgalmasabb bakancslistád aligha lehet 2024-re - 2. rész

A Time Out összegyűjtötte azokat a látnivalókat, eseményeket, újdonságokat, amelyeket vétek lenne kihagyni idén. Korábbi cikkünkben már bemutattunk 3 érdekes programot, ebben a részben pedig London, Berlin és Lisszabon egy-egy különleges helyszínére invitálunk titeket.

Vacsorázz a londoni lordok újranyitó törzshelyén!

A Simpson's in the Strand először 1828-ban nyitotta meg kapuit, akkor még sakklubként, de a londoni luxus bástyája sajnos a járvány óta – egészen a közelmúltig– zárva tartott. Jeremy King gasztrogurunak köszönhetően ez a nagy történelmi múlttal rendelkező londoni fine dining étterem – amely az Egyesült Királyságban az elsők között nyert Michelin-csillagot – 2024-ben végre újra megnyílik. A Sherlock Holmes figuráját megalkotó Arthur Conan Doyle skót író, Charles Dickens és sok más bajuszos lord kedvelt törzshelye a huszonegyedik század követelményeinek megfelelően újult meg – hangsúlyozta King. Azt azonban, hogy pontosan hogyan is fest majd az étterembelső, csak találgatni lehet, hiszen tavaly nyáron elárverezték a teljes berendezést a csillároktól kezdve az edényeken át a bútorokig. Egy biztos, méltó lesz múltjához és hírnevéhez az új Simpson's in the Strand.

Forrás: www.simpsonsinthestrand.co.uk

Partizz egy kiszuperált reptéren!

Vitathatatlan, hogy a berliniek alaposan tudnak bulizni, és a legkreatívabb módokat találják meg erre. A város két történelmi épületét nemrégiben éjszakai klubbá alakították át. Az ősi fellegvárban, a 12. században épült Spandau Citadellában mára egy extravagáns táncos bulihelyszín, a Zita Club működik. A bezárt Tegel repülőtér pedig szintén zenés-táncos party-k otthona lett. A brutalista stílusban épült légikikötő egykori étkezdéjét 700 fő befogadására alkalmas befogadó party- és rendezvénytérré alakította át egy 6 fős alkotóközösség. A Turbulence TXL az élőzene, a különleges vizuális installációk és a progresszív előadóművészet akadálymentes kulturális helyszíne lett.

Forrás: Shutterstock

Légy tanúja két múzeum újjászületésének!

A portugál főváros eseménynaptára 2024-ben zsúfolásig van koncertekkel és zenei fesztiválokkal, de a lisszaboniak két nagy múzeum újranyitását várják a legjobban. Az év első felében a Gulbenkian Modern Művészeti Központ (más néven CAM) – amely Portugália leghíresebb modern és kortárs művészeti gyűjteményének ad otthont – ismét megnyitja pompás új épületének kapuit a nagyközönség előtt. A 2016 óta zárva tartó MUDE (Lisszaboni Design és Divatmúzeum) újbóli megnyitását pedig az év második negyedévére ígérik.

A lisszaboni CAM új épületének látványterveForrás: https://gulbenkian.pt/

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek