Tömegek ünnepelték a téli napfordulót a Stonehenge-nél

Ezrek gyűltek össze december 22-en pénteken a Salisbury Plain-en, és évről-évre egyre többen nézik az interneten is, ahogy a Nap felkel a leghosszabb éjszaka után. A druidák mai követői vagy csupán a kíváncsiskodók minden évben ezen a helyszínen ünneplik a pogány napfordulót  – írja a The Guardian.

Forrás: AFP/Ben Stansall

A Salisbury-síkság megtelt a Stonehenge-i napforduló alkalmából, a látogatók pedig élvezték azt a pillanatot, amikor a nap a leghosszabb éjszaka után ismét felkelt. Természetesen ez rendkívül fontos ünnep volt a druidák és más pogányok életében, akik számára Stonehenge templom, de a „civil" látogatók számára ez sokáig nem volt ilyen vonzerő.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Az elmúlt években újra egyre népszerűbb lett ez az ünnep, és 20 perccel a pénteki napkelte előtt a Stonehenge parkolói megteltek. Közel 7000, a világ minden tájáról összegyűlt ember nézte együtt a napkeltét. Nem csak az Egyesült Királyságból, de Ausztráliából, az Egyesült Államokból és Délkelet-Ázsiából is érkeztek.
Talán a Stonehenge-i téli napforduló egyik legszebb eleme éppen az összetartozás érzése. A legkülönfélébb emberek bukkannak fel és ünnepelnek együtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek