Kiköltöztetnék Amszterdam piros lámpás negyedét a városból

Amszterdam az utóbbi időszakban számos intézkedést vezetett be, hogy féken tartsa a tömegturizmust a városban. Kampány a kannabisz és a piros lámpás negyed miatt érkező turisták ellen, a városközpontban történő füvezés betiltása, a turistabuszok városközpontból történő kitiltása, az óceánjárók korlátozása mind ezen intézkedések közé tartozik.

Piros lámpás negyed AmszterdambanForrás: hurricanehank/Shutterstock

És egy újabb drasztikus változás is tervbe van véve. Hónapok óta folynak a tárgyalások arról, hogy a város világhírű piros lámpás negyedét jelenlegi helyéről, a De Wallen negyedből egy városon kívüli "Erotikus Központba" helyezzék át. Most úgy tűnik, kiderült, pontosan hova.

A város illetékeseinek tegnapi bejelentése szerint a javasolt helyszín a város déli kerületében található Europaboulevard.

Nem mindenki támogatja azonban a terveket. Egy friss felmérés szerint az amszterdamiak többsége ellenezi a lépést, míg a nyár folyamán több, a piros lámpás negyedben dolgozó magánszemély és vállalkozás petíciót indított az Erotikus Központ ellen. A szexmunkások is tiltakoztak az elköltözés ellen a biztonsággal kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva. A tervezett új telephely közelében élő családok sincsenek túlzottan elragadtatva.

A terveket a következő hónapokban vitatja meg a városi képviselő-testület. Ha jóváhagyják, nem valószínű, a központ leghamarabb 2031-ben nyithat meg, írja a Time Out.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek