Videó: elképesztően látványos fotó készülhet rólad a híres felhőkarcoló tetején

Az amerikai metropolisz emblematikus épületén, a Rockefeller Center tetején újabban éppen úgy örökítik meg az embert, mint a XX. század egyik leghíresebb fényképén, az Ebéd a felhőkarcoló tetején címűn. 

Forrás: Rockefeller Center

1932-ben jelent meg a The New York Herald Tribune hasábjain a fotó, amelyen 11 magasépítő munkás látható, akik egy vasgerendán 260 méteres magasságban olyan természetességgel ebédelnek, cigarettáznak, csevegnek, mintha csak az alattuk elterülő Central Park valamelyik padján üldögélnének. Arról, hogy miként építették fel a képen látható férfiak és társaik a felhőkarcolót, itt is láthatók további felvételek:

Szakértők kutatómunkája során aztán kiderült, hogy a jelenet valójában megrendezett volt. A fotós instruálta a sziesztázó munkásokat, hogy miként viselkedjenek, de a szédítő magasság, amely felett ülnek, maximálisan valódi.

Az archív fényképek láttán így is sokunknak kimegy a lábából a vér, a XXI. századi változatát elkészíteni viszont bizonyára biztonságosabb, mint az eredetit. 

Forrás: Rockefeller Center

Az ötlet a Rockefeller Center üzemeltetőinek jutott eszébe. A gigantikus toronyház kilátóteraszán egy hasonló vasgerendát alakítottak ki, mint az archív fotón, amely, miután szépen sorban elhelyezkedtek rajta a turisták, egy hidraulikus emelő segítségével még 10 méternyit emelkedik a levegőben. Ebben a helyzetben pedig pont olyan szédítő mélység tárul fel a turisták lába alatt, mint az ikonikus képen, olvasható a Rockefeller Cente weboldalán.

Aki nem irtózik a mélységtől, és vadássza az irigylésre méltó fotótémákat, biztos nem jön haza enélkül New Yorkból.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek