Korcsolyázz Európa legklasszabb jégpályáin!

Az ünnepélyesen kivilágított városi terektől, a karácsonyi vásárokon át, a legmagasabb kilátótoronyig ezen a listán biztosan találsz magadnak megfelelő, szabadtéri jégkorcsolya pályát Európában, ahol kedvére csúszkálhatsz ezen a télen. 

Óvárosi jégpálya
Varsó, Lengyelország

Meseszép látványt nyújt a varsói adventi vásárForrás: Shutterstock/Ecstk22

Ezen a télen a jégkorcsolyázók szerelmesei a varsói Óváros tér sellőszobrát körülölelő gyönyörű jégpályán csúszhatnak. A jégpálya fölött lógó fényfüzérek, és a pálya mögött felállított ételárusok garantálják a hamisíthatatlan ünnepi hangulatot. A belépés díjtalan, a jégpálya mellett korcsolya is bérelhető.

Rathausplatz Rink
Bécs, Ausztria

Korizás Bécs belvárosában a hatalmas jégpályán a Rathausplatz előttForrás: Shutterstock/Trabantos

A 3000 négyzetméteres jégpálya az ünnepi fényekben pompázó Bécs városháza előtt terül el. A karácsonyi díszletbe öltözött bódékból árad az osztrák kolbász és a szezonális fűszerekkel ízesített forralt bor illata, amelyekből a legtöbb korcsolyázó is örömmel kortyol. A jegyek 10 eurótól kezdődnek, és a helyszínen korcsolyakölcsönzés is lehetséges.

Hyde Park, Winter Wonderland
London, Egyesült Királyság

Felejthetetlen korizás a Winter Wonderland-enForrás: Facebook/Winter Wonderland

A listáról nem hiányozhat természetesen az Egyesült Királyság legnagyobb szabadtéri jégpályája sem. Az igazi karácsonyi hangulatért érdemes ellátogatod a londoni Hyde Parkba, ahol egy igazi téli mesevilág, a Winter Wonderland vár. Az ikonikus viktoriánus zenekar köré épült jégpályán, a villogó fényfüzérek alatt mindennap 10:00 és 22:00 óra között csúszkálhatsz.

Tomislav tér
Zágráb, Horvátország

Az adventi vásár Zágráb-ban évek óta hatalmas népszerűségnek örvendForrás: Shutterstock/Deymoshr

Az adventi zágrábi karácsonyi vásár egy 2000 négyzetméteres korcsolyapályával büszkélkedhet. A korcsolyázás mellett a jégpálya körül elhelyezkedő bódék gazdag gasztronómiai kínálatát élvezheted, miközben felcsendülnek a legismertebb karácsonyi énekek is. A jégpályától nem messze található a Jégkilátó is, ahonnan remek kilátás nyílik a pályára, és az egész Tomislav térre is.

Montparnasse-torony
Párizs, Franciaország

Franciaország legmagasabb korcsolyapályája a párizsi Montparnasse-torony 59. emeletén található, és csak karácsony után nyílik meg (a korcsolya szezon itt általában februárban kezdődik). A 230 négyzetméteres jégpálya lenyűgöző kilátást nyújt az Eiffel-toronyra, a Sacré Coeur-re és a La Défense üzleti negyedre. Ha kicsit megpihennél korcsolyázás közben, a pálya melletti bódéban forró csokit, forralt bort és gofrit is kóstolhatsz. A belépőjegyek a toronyba 19 eurótól kezdődnek. 

Ha ez még nem lenne elég, akkor további meseszép jégpályákat az alábbi linkre kattintva találsz.

Forrás: Suitcase Magazine, European Best Destinations, City Walks, Delve into Europe

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek