Jégpályával vár a Városháza Téli Élménypark a Budapesti Karácsonyi Vásár mellett

November 24-én, pénteken megnyitja kapuit a főváros téli ünnepe, a Budapesti Karácsonyi Vásár és a Városháza Téli Élménypark. Ezúttal két helyszínen is hangolódhatunk az ünnepekre: a Deák Ferenc téren karácsonyi vásári forgatag, míg a Városháza parkban először várja jégpálya a kicsiket és a nagyokat.

Forrás: Budapest Brand nZrt

November 24-től jövő év január 7-éig minden nap korcsolyázhatunk a város szívében. A jégpálya hétfőtől szerdáig reggel 8-tól 20 óráig, míg csütörtöktől vasárnapig egy órával tovább, egészen 21 óráig tart nyitva. A belépőjegy is igen kedvező, 1950 Ft, amiből az Énbudapestem applikációval 15% kedvezményt kaphatunk, 72 órás Budapest Carddal pedig egy alkalommal ingyen használhatjuk a jégpályát. A helyszínen - a készlet erejéig - korcsolyát is lehet majd kölcsönözni. Az árakról bővebb információ a weboldalon érhető el.

Ünnepi gasztronómia

Mind a Deák Ferenc téri Karácsonyi Vásárban, mind a Városháza parkban olyan finomságok várják a látogatókat, mint az ilyenkor elengedhetetlen sült gesztenye, a kürtőskalács, de kapható lesz street food és lángos is. Érdemes tehát felfedezni a vásárt és az élményparkot, és egy forró teával vagy forralt borral a kézben elmerülni az ünnepi forgatagban.

Forrás: Budapest Brand nZrt

Minőségi hazai kézműves termékek

Szintén a Deák Ferenc téren minőségi, hazai, kézzel készített termékeket láthatnak és vásárolhatnak a vásárba érkező vendégek. A kézműves standoknál szívvel-lélekkel készült egyedi portékákat szerezhetünk be az ünnepekre: kerámiák és csalogató mézeskalácsok, macaron, különleges díszek a tökéletes karácsonyfára, és még számos egyedi dísztárgy található a bőséges kínálatban.

Mikulás, közös gyertyagyújtás, szelfi

A november 24-i megnyitót követően, december 3-án, az első adventi vasárnapon meghitt, közös gyertyagyújtással készülnek a szervezők a Városháza parkban. A gyermekekről sem feledkeznek meg, hiszen december 6-án ellátogat a Mikulás, akivel a legkisebbek fotózkodhatnak és korcsolyázhatnak is. Ha csoportképet készítenénk vagy szelfizni támadna kedvünk, karácsonyi installáció, fényoroszlánok és fotófal is lesz a helyszínen.

Cipősdoboz-akció

A Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz-akciója is kitelepül a Városháza parkba november 24. és december 18. között. Ide várják a hátrányos helyzetű vagy nehéz körülmények között élő gyerekek részére cipősdobozba csomagolt hasznos és kedves ajándéktárgyakat, játékokat – tudtuk meg a Budapest Brand nZrt sajtóközleményéből. További információk: Weboldal: https://budapestikaracsony.hu/ Facebook: https://www.facebook.com/budapestchristmasfair, Facebook esemény: https://fb.me/e/5dLY5c9RR

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek