5 különös, kivételes szálláshely, amiből nincs több a földön

Két fajta ember létezik: akinek fontos, milyen hotelban száll meg, és aki csak aludni jár fel. Most az utóbbit is meg fogjuk győzni, hogy néha azért megéri picit többet költeni, és kiélvezni a szálláson töltött időt. 

Amikor elutazunk, nem azon gondolkozunk, hogy milyen jó is lesz a szobánkban időt tölteni, pedig ez is lehet extrém és kalandos: például, ha egy daruban kelsz nyugovóra. Mutatunk 5 hotelt, ami tuti, hogy fel fogja kelteni az érdeklődésed! 

Alvás egy daruban

Szereted a groteszk dolgokat, a bulit és a magasságot? Ezt a hotelt Neked találták ki! A Faralda Crane Hotel Amszterdamban található, egy daruban. Nem csalás, nem ámítás, a hotel Amszterdam egykori legmagasabb darujában épült meg. Három csodálatos, színes lakosztálynak ad otthont - amiknek el is kérik az árát: 895 eurótól kezdődnek. Azonban ha itt megszállsz, ne nyugalomra számíts, ugyanis a daru lábánál hatalmas bulikat szoktak csapni. 

 Londoni busz, mint hotel

Londoni hangulat, emeletes busz, rusztikus berendezés - ha ez a három lázba hoz, akkor megtaláltuk a számodra legjobb hotelt Londonban, Durhamben. A két emeletes, pezsgőfürdővel ellátott hotelbe beérve teljesen elfelejtjük, hogy egy buszba érkeztünk. Tökéletes pihenésre, romantikázni, vagy csak elbújni a világ elől. Azonban ha mégsem lenne kényelmes ez a megoldás - amit kétlek - akkor emellett egy lakóház is foglalható. 

 Szállás egy bélben

Nem elírás, tényleg egy bélről fogunk most beszélni, amiben meg lehet szállni. A Belgiumban elhelyezkedő Verbeke Alapítvány egy kortárs művészeti tér, ahol hatalmas helyszínen nem csak megcsodálhatod az alkotásokat, de az egyikben benne is alhatsz, ez pedig nem más, mint egy végbél. Azonban nem kell megijedni, poliészterből készítette a művész, Joep Van Lieshout. Belül fehér falakkal rendelkezik, és csak pár, feltétlen szükséges bútor található benne. Mindezek után még neked kell fizetned, nem is kis összeget: 45 ezer forinttól kezdődnek az árak egy éjszakára.

Közel a természethez

Ma már nagyon elterjedtek a fára épített, erdei hotelek, de egyik sem tudja überelni azt, amit Svédországban alkottak meg. Egy letisztult, 35 négyzetméteres, hatalmas ablakos faház, amelyekre kívül madáretetők vannak téve. Így tényleg közel érezhetjük magunkat a természethez, kívülről pedig olyan, mintha egy mesében lennénk. Mindezt egy függőhídon közelíthetjük meg. A lebegő hotel megalkotója, Ulf Öhman arra akarja buzdítani ezzel az embereket, hogy otthon is etessék, segítsék a madarakat. 

Lebegő hotel madáretetőkkel, LappföldForrás: BJARKE INGELS GROUP

 Varázshegy Chilében 

Végül, de nem utolsó sorban egy mesebeli hotelt fogunk bemutatni, ami Chilében, Patagóniában található a Huilo-Huilo területén. Ez egy természetvédelmi projekt, amely környezettudatos ökoturizmussal foglalkozik. A 13 szobás szálloda belső berendezése csak és kizárólag természetes anyagokból készült. Egy hatalmas meglepetés azonban még hátra van: minden órában egyszer elindul egy vízesés a varázshegy tetejéről, ami miatt tényleg egy mesében érezhetjük magunkat. 

Varázshegy, ChileForrás: Shutterstock

 

Forrás: kiwi.com, toochee.reblog.hu

A borítókép forrása: BJARKE INGELS GROUP

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek