Közel 2 millió forintba kerülhet az új mellékhelyiség a Tengerszem-csúcsán

Nemrég beszámoltunk róla, hogy egy szélvihar megsemmisítette Európa egyik legszebb kilátással rendelkező illemhelyét, amely a szlovák-lengyel határon, a Tengerszem-csúcsra épült. 

Ilyen volt, mikor még állt Európa legszebb kilátással rendelkező mellékhelyiségeForrás: Időkép.hu

Időközben a a Hunfalvy-völgyi menedékház (Chata pod Rysmi) közelében elkészítettek egy rögtönzött illemhelyet, és mivel a menedékház novembertől június közepéig zárva van, így a bérlőnek, Viktor Beráneknek tavaszig van ideje egy új latrinát felépíteni – írják a magas-tatra.info oldalán.

Az új mellékhelyiség állítólag kétszemélyes lesz, hogy a turistáknak ne kelljen sokáig sorban állniuk. A bérlő elmondta, hogy adományokat várnak a felépítéshez, és mindenki, aki hozzájárul, az kap egy darab deszkát a lerombolt latrina maradványaiból. Béránek hozzátette, hogy eddig 210 euró van a számlájukon, ami szlovákiai viszonylatban soknak mondható, de azt reméli, hogy legalább 1000 eurót össze tudnak gyűjteni adományokból. 

A legfőbb gondot az alapanyagok helyszínre történő felhozatala jelenti majd, a helikopteres szállítás gyakorlatilag lehetetlen, ezért a hátukon fogják felhordani az építőanyagot. A bérlő véleménye szerint az építkezés a járulékos költségekkel együtt kb. ötezer euróba fog kerülni, amibe beletartozik az alapanyagok felszállítása, illetve a szakemberek bére, akik összeállítják a szerkezetet. Hozzátette, hogy akár a turisták is besegíthetnek majd az anyag felszállításában, ezért is gondolkodik valamilyen akcióban, pl. tömeges deszkaszállításban, amit a téli zárlat után szervezne meg. „Este a menedékháznál rendeznénk egy kis örömzenélést, ennek keretében felavathatnánk a latrinát, melyet az használhat majd elsőként, aki a legtöbbet adományozza az újjáépítésére" – mondta Béránek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek