Ilyen lesz a világűrre nyíló kilátással rendelkező luxus mellékhelyiség

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az amerikai Space Perspective start-up már 2024-ben tervezi elindítani a turistákat a légkör peremére Neptun nevű, hőlégballon-szerű űrhajójával. A projektről most újabb információk láttak napvilágot, egészen pontosan, hogy hogyan fog kinézni a Space Spa nevezetű mellékhelyiség, ahol az űrutazók panorámás kilátás mellett könnyíthetnek magukon – írja a CNN.

A floridai székhelyű cég azt tervezi, hogy az utazókat mintegy 30 kilométerre viszi a Föld felszínétől egy csúcstechnológiás ballonra felfüggesztett túlnyomásos kapszulán keresztül. Mivel az utazások körülbelül hat órán át tartanak, a kapszulához természetesen szükség volt egy fedélzeti fürdőszobára. A Space Perspective alapítója és társ-vezérigazgatója, Jane Poynter és csapata egy olyan WC-t tervezett, melynek ablakaiból pazar kilátás nyílik a csillagokra és a föld görbületére. 

Ezek a kapszulák valójában nem érik el a szuborbitális teret, de még így is lényegesen magasabban repülnek, mint egy átlagos kereskedelmi repülőgép. Ez azt jelenti, hogy nagyszerű kilátás nyílik a Földre és a csillagokra, de a gravitáció elvesztése és a súlytalanság érzése nélkül – ezért lehetséges egy elegáns mellékhelyiség megtervezése is. 

A Space Perspective azt reméli, hogy 2024 végére megkezdheti akár nyolc fős utascsoportok szállítását isa légkör peremére, melyre előzetesen már több mint 1600 jegyet eladtak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek