Ritkán felbukkanó állat miatt szenvedett balesetet egy turista a Halál völgyében

Egy turista megpróbált elkerülni egy vadállatot a kaliforniai Halál völgyében, és emiatt balesetet okozott. De nem medve vagy bölény ijesztette meg a sofőrt, hanem egy tarantula.

Van, hogy ebben a sivatagi forró katlanban csak néhány fügekaktusz díszeleg - illusztrációForrás: VDV / Shutterstock

A Death Valley Nemzeti Park sajtóközleménye szerint október 28-án két svájci turista egy lakóautóban tartózkodott, amikor a sofőr meglátta a pókot, és ijedtében beletaposott a fékbe. Ennek következtében egy motorkerékpáros férfi, aki a furgon mögött utazott, nekiütközött a járművének. A motorost a közeli kórházba szállították. A pók a park közleménye szerint „sértetlenül távozott".

Míg a tarantulák csak egy a sok vadon élő állat közül, amelyek a Death Valleyben – az USA legforróbb és legszárazabb nemzeti parkjában – találhatók, idejük nagy részét a föld alatt töltik, és csak azért jönnek elő, hogy társakat találjanak. Az ősz a legáltalánosabb évszak, amikor a elő másznak a föld alól.

A park azonban arra kéri a Death Valley látogatóit, hogy ne essenek pánikba, ha nyolclábú lényt látnak.  

„A tarantulák lassan mozognak és nem agresszívak. A tarantula harapása a jelentések szerint érzetben hasonlít a méhcsípéshez, és nem halálos az emberre – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek