Videó: Csodával határos módon két hét után megtalálták a Csendes-óceánon eltűnt halászt

Egy csónakban hánykolódva találták meg az egyik amerikai halászt a Csendes-óceánon, aki társával együtt két hete tűnt el – jelentette be az amerikai parti őrség. 

A NBC News szerint a két halász október 12-én indult el az Evening nevű, 13 méter hosszú halászhajóval a Washington államban található Grays kikötőből. Miután hosszú ideje nem tértek vissza, a hatóságok keresőexpedíciót indítottak a Csendes-óceánon, de mivel nem találták meg az eltűnt halászokat, a keresést 2 hét után leállították. 

Október 26-án egy horgásztúrán részt vevő legénység találta meg az egyik halászt egy csónakban hánykolódva a Washington állam északnyugati csücskétől, Cape Flattery-foktól mintegy 110 kilométerre.

A férfit átadták a kanadai parti őrségnek, akik a halászt a szárazföldre vitték és még aznap stabilizálták az állapotát. A jelentések szerint a férfi két hétig egyedül hánykolódott a tengeren, miközben nyers lazacon élt. A hajó másik utasát továbbra is eltűntként tartják nyilván, miközben az amerikai parti őrség folytatja az eset kivizsgálását.

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Bilanol)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek