Ezeket a pénztárcabarát városokat érdemes felkeresni a télen

Miközben az ősz már jócskán beindult, nemsokára nyakunkon a tél, így érdemes elkezdeni terveznünk egy rövid kiruccanást, ahol rögtön adventi hangulatba kerülhetünk. Szerencsére a decembertől februárig tartó időszakban rengeteg olyan ragyogó hely van Európában, ahol ezt olcsón megtehetjük.

Harmadik éve Krakkó vezeti a ranglistátForrás: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

A DiscoverCars.com kihirdette a legjobb európai téli üdülési célpontok éves rangsorát, melynek élén  harmadik éve Krakkó szerepel. Amellett, hogy itt található Európa egyik legszebb adventi vására, a lengyel város tele van alagsori bárokkal, és rengeteg lenyűgöző kelet-európai történelmi látnivaló is várja az ide látogatókat – írja a TimeOut. A kutatás szerint Krakkóban rendkívül kedvező áron lehet autót bérelni és szállást foglalni, valamint 665 kiváló és meglehetősen olcsó étterem is található itt.

 

Prága a második legnépszerűbb európai téli úti cél, csak kismértékben lemaradva Krakkó mögött. A cseh főváros 1206 olcsó étkezési hellyel büszkélkedhet, és olcsó szálláslehetőségeinek és repülőjegyeinek köszönhetően a turisták egyik kedvenc célpontja.

Csodálatos az adventi vásár Prága óvárosában isForrás: Shutterstock.com / Jiri Foltyn

A harmadik helyen Brüsszel áll, amely rengeteg ingyenes látnivalóval büszkélkedhet, és viszonylag jó ár-érték arányban foglalhatunk itt szállást. 

Íme a legjobb pénztárcabarát városok Európában:

  1. Krakkó, Lengyelország
  2. Prága, Csehország
  3. Brüsszel, Belgium
  4. Párizs, Franciaország
  5. Budapest, Magyarország
  6. Tallinn, Észtország
  7. Berlin, Németország
  8. Amszterdam, Hollandia
  9. Bécs, Ausztria
  10. Koppenhága, Dánia
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek