Ez a népszerű európai úti cél jövőre megemeli az idegenforgalmi adót

Már most is Amszterdamban az egyik legmagasabb az idegenforgalmi adó Európában, de jövő évtől a város még több pénzt kér majd látogatóitól – írja a SchengenVisaInfo.com.

Amszterdamba idén várhatóan több mint 20 millió látogató érkezikForrás: Shutterstock/Dutch_Photos

A helyi média szerint az idegenforgalmi adó várhatóan 12,5 százalékkal emelkedik, ezzel a legmagasabb lesz az Európai Unión belül. Amszterdamban a személyenkénti átlagos szobaár 175 euró, az emelés után a jelenlegi 15,28 euró helyett, 21,80 eurót (kb 8500 forint) kell fizetni egy főnek éjszakánként. Ugyanakkor a körutazások díja is emelkedik, látogatónként nagyjából 3 euróval (1160 forint). 

Az adóemelést követően Amszterdam jövőre összességében 65 millió eurós idegenforgalmi adóbevételre számít. Hester van Buren, pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy a bevételt a túlzsúfoltság következményeinek kezelésére fogják fordítani. Hozzátette, hogy a döntés előtt megbeszéléseket folytatott más városok vezetőivel, akik hasonló turisztikai kihívásokkal küzdenek, mint például Velence és Barcelona. Amszterdam idén várhatóan több mint 20 millió látogatóra számít, akiknek jelentős része csak egy napot tölt el a városban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek