Turistaadót vezetnek be az egyik népszerű UNESCO világörökségi helyszínen

Október 1-jétől a japán Hirosima prefektúra területén található icukusimai szentélybe látogatóknak 100 jent – nagyjából 250 forintot – kell fizetniük, melyet a kompjegy mellé számítanak fel a turistáknak – adta hírül a Turizmus.com.

A szentélyhez látogatók száma idén várhatóan meghaladja a négymilliótForrás: AFP/FRILET Patrick / hemis.fr/Frilet Patrick

A Mijadzsima szigetén található icukusimai szentély már 1996 óta az UNESCO világörökség része. A csodálatos tájba illeszkedő épületcsoport meglátogatására már három éve tervezik az idegenforgalmi adó bevezetését. A bevételt a turisztikai információs pultok és illemhelyek karbantartására, a kulturális értékek és a történelmi épületek megőrzésére, a természet megóvására és az ökoturizmus népszerűsítésére fordítják. 

A szentélyhez látogatók száma idén várhatóan meghaladja a négymilliót.Forrás: Hemis via AFP/SCHILDER Markus / hemis.fr/Schilder Markus / Hemis.Fr

A szigetre látogatóknak októbertől 100 jent – nagyjából 250 forintot – kell fizetniük, de választhatják az 500 jen (1250 forint) összegű éves adót is. A koronavírus-járvány miatt a szigetre látogatók száma 2021-ben 1,8 milliós mélypontra esett vissza, de tavaly már 2,8 millióra emelkedett, és idén várhatóan meghaladja a négymilliót. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek