Ez az európai város is torkig van a legénybúcsús csapatok obszcén viselkedésével

Más európai városok példáját követve a spanyolországi Sevilla is néhány korlátozást javasol a legény- és leánybúcsús csoportokra vonatkozóan – írja a Time Out.

Sevillának elege lett a legénybúcsús csapatok obszcén viselkedéséből

A kép illusztráció
Forrás: Shutterstock/Evgeny Gubenko

A város nemrég megválasztott polgármestere, Jose Luis Sanz által bejelentett új törvény célja, hogy határokat a házasulandókat ünneplő csapatok gátlástalan viselkedésének. Sanz így fogalmazott: „Bárki megünnepelheti a legény-vagy leánybúcsúját Sevillában, de azt már nem nézzük jó szemmel, ha a bulizók zavarják a lakosokat, akiknek ugyanúgy megvan a joguk hozzá, hogy a városukat élvezzék – különösen a történelmi központban. 

Az új törvény megtiltja az obszcén viselkedést, az ordibálást, a randalírozást, illetve a szexista üzeneteket hordozó ruhák, jelmezek viselését, amelyek megsértenek másokat.

Akit úgy ítélnek meg, hogy megszegte az új szabályokat, arra pénzbírságot szabnak ki, de ennek mértékéről egyelőre még nem döntöttek. Málaga már tavaly hasonló szabályokat vezetett be, amelyek értelmében 750 euróig terjedő bírsággal büntethető, ha valaki például engedély nélkül fehérneműben sétálgat az utcán, felfújható gumibabát hord magával, vagy megafont használ. 

Aki megszegi a szabályokat, pénzbüntetésre számíthatForrás: Shutterstock/Evgeny Gubenko

Sevillában a turizmus hatalmas növekedésnek indult a világjárvány után. Sanz azután hozta meg a döntést az új szabályokról, hogy rengeteg panasz érkezett a város lakóitól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek