Radikális lépésre szánta el magát a Los Angeles-i polgármester a bulizók ellen

Úgy tűnik, Los Angelesben sokkal nehezebb betartatni a járványügyi óvintézkedéseket, mint elsőre gondolták, ezért Eric Garcetti polgármester radikális lépésre szánta el magát, melyet a Facebookon jelentett be. Úgy döntött, felhatalmazza a város szolgáltatóit, hogy elzárják a vizet és kikapcsolják az áramot azokban az ingatlanokban, ahol a szabályozás ellenére nagy házibulikat rendeznek - derül ki a matadornetwork.com cikkéből.

A kép illusztrációForrás: pexels/pixabay.com

A megyében érvényes rendelet jelenleg tiltja a nagyobb összejöveteleket, az egészségügyi minisztérium adatai szerint pedig a környéken előforduló fertőzöttek 60%-a 18 és 49 év közötti, ami azt mutatja, hogy a fiatalabb lakosok egyre kevésbé figyelnek a távolságtartási és egyéb szabályokra.

Mint a polgármester elmondta, ha a rendőrség igazolja, hogy egy ingatlanban újra és újra nagyobb partikat tartanak, akkor értesítik a hatóságokat, hogy 48 órán belül kapcsolják ki a szolgáltatásokat. Hozzátette, hogy az ilyen nagy bulik következményei messze túlmutatnak magán az eseményen, és egy-egy fertőzés a tágabb közösségben is továbbgyűrűzhet.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek