Idegenvezetők csatáznak egymással London látnivalóinál

Az Institute of Tourist Guiding (ITG) intézet szerint megnőtt a zajos hangerősítőkkel felszerelt amatőr idegenvezetők száma Londonban, akik megzavarják a többi vezetett túrát – adta hírül az Evening Standard.

Egyre több az amatőr idegenvezető London belvárosában - a kép illusztráció.Forrás: Shutterstock/Joeycheung

A hivatalos idegenvezetőket aggasztja a Buckingham-palota, a londoni Tower és a Parlament épülete körül legyeskedő egyre nagyobb számú amatőr idegenvezető. Elmondásuk szerint a megafonokkal rendelkező, amatőr idegenvezetők által keltett zaj zavarja a turistákat, és megnehezíti munkájuk végzését.

Carole Hiley, a szakmai idegenvezetőket képviselő tagszervezet elnöke szerint az amatőr idegenvezetők száma a tavalyi évhez képest rohamosan megugrott. 

„Már a koronavírus-járvány előtt is voltak, de nem okoztak ekkora problémát, mint most" – mondta. A szervezet már felvette a kapcsolatot a Westminster városi tanácsával, hogy megtudja, van-e hatásköre a probléma megfékezésére.

Az ITG azt tervezi, hogy írásban fordul a Royal Park hatóságához, amely felügyeli a St James Park területét, mivel a park szabályzata tiltja a megafonok és hangerősítő eszközök használatát. A Westminster városi tanács szóvivője elmondta: „Nagyon komolyan veszünk minden zajjal kapcsolatos panaszt, és kivizsgáljuk a problémákat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek