Vadromantikát kedvelők figyelem! Félkomfortos világítótorony várja új tulajdonosát

A Massachusetts állambeli Fall River festői partjainál egy félkomfortos világítótorony várja új tulajdonosát, amely az elmúlt években különleges szálláshelyként működött.

Eladóvá vált a világítótoronyból kialakított álomotthonForrás: Lakáskultúra/Northfoto

A világ egyik legkülönlegesebb lakása mindössze 500 méterre áll egy történelmi partvonaltól az egyesült államokbeli Fall River városában, ahol évtizedeken át egy világítótoronyőr lakott, aki teljes munkaidőben látta el feladatait. 1963-ban azonban teljesen automatizálttá tették a part menti vészvilágítást, így leszerelt az őr is, az építmény pedig 47 éven keresztül elhagyatottan állt, mígnem 2010-ben az amerikai kormány úgy döntött, inkább eladja, mint hogy fenntartsa az ingatlant.

Otthonosan berendezett terek a világítótoronybanForrás: Lakáskultúra/Northfoto

Az új tulajdonos hosszas felújításba kezdett, majd 7 kemény év után egyedülálló szálláshelyként nyitotta újra a tengerben álló épületet. A mindentől elszigetelt, ámbár modern szállásra a világ minden tájáról érkeztek a vadromantikát kedvelő párok, a horrorfilmek szerelmesei vagy épp az extrém turisták – írják a Lakáskultúra oldalán. 

Csodálatos 360 fokos panoráma az óceánra

A torony íves szobái 3.5 méter átmérőjűek, a mennyezetük alig több mint két méter magas, és körülbelül 100 négyzetméternyi belső teret biztosítanak. A szobákat három különálló terasz öleli körül, bőséges helyet biztosítva a vendéglátásra. A legfelső szinten, amit extra lámpásszobaként is emlegetnek, olyan teraszt építettek ki annak idején, ahonnan elképesztő, 360 fokos panoráma nyílik a vízre 50 méterrel az öböl felett. 

A berendezés során a régies hangulat megőrzésére törekedtek, így minden egyes szintet antik darabok, korhű bútorok tesznek hitelessé, a nappaliban még egy működő 1910-es Victrola lemezjátszó is található. A világítótorony konyhája stílusával az 1950-es éveket idézi, a bejárattól egészen az ötödik emeletig több helyen is merész minták, csíkok, kockák, csillagok és pöttyök bukkanak fel. A világítótoronyban lévő lakás egyébként teljesen önellátó: a fűtés és főzés propánnal működik, az áramért pedig szolárpanelek felelnek. A jövőben azonban már nem valószínű, hogy bárki megszállhat ezen a különleges szálláshelyen, ugyanis nemrég kiderült, hogy az ingatlan eladósorba került. 

Csodálatos panoráma a torony teraszárólForrás: Lakáskultúra/Northfoto

Mivel történelmi jelentősége vitathatatlan, eszmei éréke is számottevő, ráadásul berendezéssel együtt kínálják eladásra. Egy biztos, hogy az új tulajdonos egy igazán bájos és otthonos ingatlanban élvezheti a lélegzetelállító napfelkeltét vagy naplementét egy pohár finom bor társaságában. További érdekességeket az eladó világítótoronyról a Lakáskultúra oldalán olvashatsz. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek