Özönlenek a turisták New York népszerű, ingyenes patkányleső túráira

A New York Post beszámolója szerint a New Yorkba látogató turisták ingyenes patkánytúrákon vesznek részt, hogy így fedezzék fel a város legrejtettebb szegleteit. Kenny Bollwerk ingyenes, késő esti patkánytúrákat vezet a Rockefeller Center közelében, valamint a Queens állambeli Flushing és Sunnyside városokban, melyeket élőben közvetít a TikTokon is. írja az Insider. 

Szokásos utcakép New Yorkban - egy patkány iszik a tócsábólForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Fatih Aktas

„A patkányok olyanok, mint egy New York-i kabala" – mondta Bollwerk. "Az emberek saját szemükkel szeretnék látni őket."

Nem ő az egyetlen, aki kamatoztatja a rágcsálók iránti rajongását. Luke Miller, a Real New York Tours tulajdonosa is szervez patkányleső túrákat a kínai negyedbe, hogy a turisták közelebbről is szemügyre vehessék a rágcsálókat.

Olyanok ők, mint az új celebek New Yorkban. Több turista is azt mondta, hogy kifejezetten azért jöttek a városba, hogy megpillanthassák a patkányokat" – mondta Miller.

A patkány régóta a város közkedvelt kabalájaForrás: Shutterstock/Alan Budman

A patkányok régóta a város ikonikus elemei, de a számuk jelentősen megugrott a koronavírus-járvány idején. A bejelentett patkányészlelések száma 2022-ben megduplázódott, a város egészségügyi felügyelői körülbelül 60 000 rágcsálót dokumentáltak, szemben az előző évi körülbelül 30 000-rel. Az év elején New York polgármestere, Eric Adams "patkányirtóvezér" állást hirdetett – évi 120-170 ezer dolláros fizetésért – hogy segítsen elpusztítani a rágcsálókat a városban.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek