Halálos baleset történt a hétvégi spanyol bikafuttató fesztiválon

Egy férfi meghalt, egy másdik pedig megsérült a hétvégi bikafuttató fesztiválon Spanyolország keleti részén - közölték a hatóságok.

A bikafuttató fesztiválok Spanyolországban gyakran végződnek halálesettel, de a betiltásuk valahogy mégsem lép életbe - a kép illusztrációForrás: AFP/Jose Jordan

A Valencia régióban található La Pobla de Farnals városában történt szombati esemény során a bika egy 61 éves férfi oldalán ejtett halálos sebet. A férfit azonnal kórházba szállították, majd sürgősségi műtéten esett át, de sajnos az életét már nem tudták megmenteni. A bika egy másik férfinek is nekiment és a lábain okozott súlyos sebeket, ő szintén kórházban van, az állapota stabil - írja a BBC.

A spanyolországi bikafuttató fesztiválokon gyakoriak a balesetek, amelyek nem ritkán halálesettel végződnek. Évente több száz ilyen esemény van Spanyolország-szerte, amelyek során bikákat engednek szabadon a város utcáin, miközben az emberek előttük futnak.

Az állatvédő szervezetek régóta panaszkodnak a lakosságot és az állatokat fenyegető veszélyekre, de az éves rendezvények továbbra is népszerűek. Egy 2019-es tanulmány kimutatta, hogy a bikafuttatás több mint 3000 munkahelyet teremtett az országban, és az évi közel 10 000 eseménnyel mintegy 300 millió eurós bevételt hozott a szervezőknek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek