Bikaviadal Mallorcán? Hát nem tiltották be?

  Két évvel ezelőtt tiltották be a Baleár-szigeteken a bikaviadalt, az állatvédők tiltakozása miatt. Most, egyetlen egy alkalommal újra megrendezik a legendás eseményt.

  Forrás: Alvaro Marcos/Shutterstock

  A 90. éves fennállását ünneplő mallorcai Coliseo Balear arénában rendezik meg a bikaviadalt, Palma di Mallorcán augusztus 9-én,írja a Turizmus.com a Mallorca Daily Bulletin híre alapján.

  Részben nemzetközi nyomás hatására a Baleári parlament 2017-ben döntött úgy, hogy Katalónia és a Kanáris-szigetek mintájára szintén betiltja a bikaviadalt a szigetcsoporton. Korábban komoly hagyománya volt ennek a szórakozási formának Mallorcán, több száz éven keresztül rendeztek viadalokat a szigeten.

  A téma évek óta heves érzelmeket kavar. Az egyik oldalon az állatvédők állnak, akik szerint barbár és kegyetlen látványosságról van szó, a másik oldalon pedig azok, akik szerint a viadalok a spanyol kultúra fontos részét képezik. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!