Nincs elég hó: Bezár a népszerű francia síparadicsom

A globális felmelegedés miatt a síszezon mindössze néhány hétre zsugorodott a franciaországi La Sambuy síparadicsomban, ezért drasztikus lépsére szánták el magukat az üzemeltetők. Úgy döntöttek, hogy lebontják sífelvonóikat és bezárnak - írja a CNN.

A La Sambuy síközpont tavaly mindössze néhány hétig üzemeltForrás: Facebook/La Sambuy

A Mont Blanc melletti családi síközpontot üzemeltető város úgy döntött, hogy lebontja sífelvonóit, mert a globális felmelegedés miatt a síszezon mindössze néhány hétre zsugorodott, ami azt jelenti, hogy már nem kifizetődő a nyitva tartás.

A város polgármestere elmondta, hogy korábban gyakorlatilag december elsejétől március 30-ig esett a hó, tavaly télen azonban csak négy hétig havazott, és a pályákon nagyon gyorsan kibukkantak a kövek és a sziklák. Januárban és februárban az üdülőközpont alig öt hétig tudott nyitva tartani, ez éves szinten körülbelül 500 000 eurós működési veszteséget jelentett. Csak a felvonók fenntartása évi 80 ezer euróba kerül.

La Sambuy nem túl nagy üdülőhely, mindössze három felvonóval és néhány pályával rendelkezik, amelyek 1850 méteres magasságig érnek fel, de a kezdőtől a haladóig terjedő pályák és a viszonylag olcsó síbérletek miatt népszerű volt a családok körében. 

Idén nyáron, amikor elérkezett a téli szezon tervezésének ideje, La Sambuy városi tanácsa úgy döntött, hogy bezárja a 2016 óta működő üdülőhelyet. Bár a síinfrastruktúrát a lehető leghamarabb lebontják, azért remélik, hogy a város továbbra is vonzza majd a látogatókat, a természeti csodák felfedezésével és a kirándulási lehetőségekkel. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek