Bajorországban nem az erdőtűz oltása, hanem a hólapátolás izzasztja meg az embereket

Az idei nyár közepén tapasztalható lehűlés nemcsak sok vihart hozott, hanem hópelyheket is a hegyvidéki területeken. Nem csak erdőtüzekkel, hóval is küzdenek Európa egyes részein. Tegnap Bajoroszágban, a Nebelhorn libegőnél lévő területen 12 centiméteres friss hó esett. Ugyanakkor a szomszédos Szlovéniában is szállingózott a hó. 

Bajorország, Garmisch-Partenkirchen: Egy férfi lapátolja el a havat az asztalokról a hófödte kilátón a Zugspitzén, (2962 méter) hóvihar idejénForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Peter Kneffel

Rövid ideig tartó havazást rögzített egy kamera a szlovéniai Kredaricában – jelentette be a Környezetvédelmi Ügynökség (ARSO). A legmagasabb meteorológiai állomáson 1 Celsius-fokot mértek.„A hideg időjárás nemcsak az elmúlt napokban tapasztalt viharokat hozta el számunkra, hanem hópelyheket is a magas hegyeken. A Kredaricán lévő kamera rövid távú havazást rögzített. A legmagasabb meteorológiai állomáson jelenleg 1°C van" – közölte az ARSO.

Tegnap egész Szlovéniára sárga figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok, mivel záporokat, zivatarokat is prognosztizáltak – írja a vecernji.ba.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek