Japán is fellép a turista tömegekkel szemben, és nem csak a nagyvárosokban

Ma már a túlturizmus (overtourism) egy olyan kifejezés, ami része lett az életünknek. Szenvednek miatta a kedvelt nagyvárosok, kisvárosok, falvak és települések, és azok az utazók is, akik elmélyülésre vágyva indulnak meg egy úti cél felé, de ott egymást taposó, viselkedni nem tudó, vagy nem akaró tömegek fogadják őket. 

Asakusa, Tokio - Japán kürülbelül 1 éve nyitotta meg teljesen a határait az utazók előttForrás: Shutterstock.com

Nem hittük volna, hogy ez is megtörténhet, de ennek már Japán is érzi a súlyát. Természetesen a szigetország is örült annak, hogy a járvány lecsengése után megnyithatta a határait, és a turizmusból élő városnegyedek, települések, vállalkozók visszakapák a megélhetési lehetőségeiket, de erre az áradatra nem számítottak.

Jelenleg ott tartanak, hogy más országokhoz - Franciaországhoz és Olaszországhoz - hasonlóan, összehívtak egy találkozót, melyen a Japán Turisztikai Hivatal (Japan Tourism Agency) képviselői is jelen voltak, és döntés született arról, hogy lépéseket kell tenni a helyiek mindennapi életének, és a japán szokások megóvása érdekében - olvasható a Travelpulse.com oldalán.

A túlturizmus egyébként főleg a közösségi közlekedésben nyilvánul meg. A vonatok, buszok teljesen telítettek, az elégedetlenkedő utasok száma pedig folyamatosan szaporodik.

Hogy pontosan mit fognak tenni a túl sok turista ellen, és mikor fognak érvénybe lépni a szabályozások azt még nem jelezték a hatóságok, de ősz végére már biztos meglesznek az első lépések. És ami még fontosabb, jelezte a Japán Turisztikai Hivatal felelőse, hogy a változások nem csak a nagy és híres városokat érintik majd, hanem a kisebb, egyre népszerűbb vidéki falvakat, fürdővárosokat is, melyeknek infrastruktúrája nem is tudja kezelni ezt a túláradó látogatószámot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek