Újabb búvárparadicsom érhető el közvetlen járattal Budapestről

A Wizz Air újabb 9 útvonalon bővíti kínálatát Budapestről. Október 6-tól az egyiptomi Sarm es-Sejk is közvetlenül elérhető lesz Budapestről. Az új egyiptomi járat heti két alkalommal közlekedik a Budapest – Sarm es-Sejk útvonalon.

Sarm es-SejkForrás: Shutterstock/ioanna_alexa

A Vörös-tenger partján fekvő Sarm es-Sejk a világon az egyik legjobb hely a sznorkelezéshez és a búvárkodáshoz, és emellett olyan népszerű turisztikai látványosságokkal büszkélkedhet, mint a Jolanda-zátony, a Thistlegorm roncsa és a Ras Mohammed Nemzeti Park, írja a Wizz Air, honlapján.

A híres helyi ételek közé tartozik a koshary, mely Egyiptom nemzeti eledele. Ez a széles körben népszerű utcai étel tészta, rizs és barna lencse keverékéből áll, tetején pikáns paradicsomszósszal, fokhagymaecettel, csicseriborsóval és ropogósra sült hagymával. A másik híres helyi étel a falafel, mely egy csicseriborsóból és/vagy lóbabból készült mélyhűtött golyó vagy pogácsa alakú étel.

A városban szubtrópusi sivatagi éghajlat uralkodik, hosszú, forró és száraz nyarakkal és rövid, hűvösebb, de még mindig száraz telekkel. A nyári átlaghőmérséklet 35 °C, 37 °C-os maximum-hőmérséklettel. A téli átlaghőmérséklet 14 °C, 11 °C-os minimum-hőmérséklettel.

A Wizz Air járatsűrűség változása a következő további útvonalakat érinti: Alicantéba, Madeirára, Hurghadába és Keflavíkba heti 2 helyett 3, Tenerifére és Madridba heti 4 helyett 5, Abu Dhabiba heti 3 helyett 6, Bázelbe heti 5 helyett 7, Milánóba pedig heti 10 helyett 11 járat közlekedik majd, írja a Turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek