Videó: Nézzetek körül Montenegró új panorámafelvonójáról, csodás onnan a kilátás!

Montenegró új turisztikai látványosságát tavaly júliusban kezdték építeni és idén már be is fejeződtek a munkálatok. A kabinos felvonó az UNESCO világörökség részét képező Kotor és Lovcen között közlekedik, és csodálatos kilátás nyílik az ablakaiból a Kotori-öböl vidékére. Nézzétek!

A drótkötélpálya hossza 3,9 kilométer, a szintkülönbség a két végállomás között 1316 méter. Akinek nincs tériszonya, az 11 perc alatt meg is teheti az utat a két település között. Az utazás 11 percen át tart. A látványosság 48 kabinnal rendelkezik, egy kabinban maximum 10 személy utazhat. A kivitelezők szerint óránként 1200 utast tud szállítani a felvonó; a turisztikai hivatal pedig bizakodó és az első évben összesen 400 ezer látogatóra számít - olvasható a Vízpartok.hu oldalán.

Bár Kotor és környéke egyébként is közkedvelt, a Lovcen hegy és a környező természeti és kulturális helyszínek eddig nem voltak egyszerűen elérhetők, kiestek a turisták látószögéből. A felvonó-projekt célja, hogy ez megváltozzon és vonzóbbá tegye a helyet a turisták számára.

Kotor egy gyöngyszem, és mostantól már az új kabinos felvonóból is megcsodálhatjuk - illusztrációForrás: Ggia/wikipedia.org

A felvonó április és október között üzemel reggel 9 és este 23:30 között. Az alsó állomáson kávézó és ajándékbolt, míg a felső állomáson panorámás étterem és megannyi túraútvonal várja az utazókat, túrázókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek