Egy szicíliai város ingyenes egyhavi tartózkodást és költőpénzt kínál két szerencsés nyertesnek

Ugye te is szívesen eltöltenél egy hónapot Olaszországban ecsettel a kezedben, miközben elmerülsz Szicília szépségeiben, úgy, hogy közben neked ez egy filléredbe sem kerül? Az aprócska Sambuca Di Sicilia városa két szerencsés művésznek luxusszállást, ingyenes étkezést és költőpénzt kínál, cserébe egy művészeti alkotásért. 

Korábban már beszámoltunk a szicíliai Sambuca-ról, amely az 1 eurós ingatlanjaival vált népszerűvé az utazók körében. Ez a kulturális, festői szépségű kisváros most tárt karokkal várja a művészlelkű, bátor és alkotni vágyó turistákat, hiszen a település kifejezetten számukra indít programot.

Két szerencsés művész egy hónapig ebben a festői szépségű városban alkothatForrás: Shutterstock/Simone Padovani

Két szerencsés nyertes két egymás mellett fekvő, fényűző lakásban élhet majd, amely kulináris terekkel, dolgozószobákkal, közösségi pihenőterekkel és erkélyekkel rendelkezik, ahonnan lenyűgöző, panorámás kilátás nyílik egy idilli tóra és egy egy ősi arab erődre. Ha mindez nem lenne elég, a művészeknek 2000 euró (kb. 770 ezer forint) honoráriumot fizetnek, valamint további 1200 eurót (460 ezer forint), amit alapanyagokra és művészi felszerelésekre költhetnek. Ezen felül az 1 hónapos ott tartózkodás tartalmazza az ingyenes étkeztetést is. 

Hangulatos utca SambucábanForrás: Samuele Schirò/pixabay.com

Mindezekért cserébe Giuseppe Cacioppo polgármester csak azt kéri a művészektől, hogy az 1 hónap alatt hozzanak létre egy olyan művészeti alkotást, amelyet a városnak adományoznak. Tekintettel a környék grandiózusságára és a város történelmi múltjára, ez aligha tűnik nehéz feladatnak. A i.e. 830-ban alapított városban még mindig ősi malomkövek állítják elő fáradságos munkával a tésztát és a kenyeret, fenséges építészetével és hegyvidéki környezetével pedig nem is tudnánk ideálisabb helyszínt elképzelni egy alkotóműhelynek.

A művészeti alkotást a városnak kell adományozniForrás: Shutterstock/Simone Padovani

A polgármester hangsúlyozta, hogy a művészek bármit alkothatnak, ami inspirálja őket, feltéve, ha azt utána a városi múzeumunkban helyezik el. Szerinte leginkább utcai installációk, festmények és szobrok illenének a legjobban Sambucába, de más művészeti formákat, például performanszokat vagy költészetet is szívesen fogadnak.

Sambuca di Sicilia bőkezűen bánik az oda érkező nyertesekkelForrás: Shutterstock/Simone Padovani

Ha kedvet kaptál egy ilyen lehetőséghez és érzel némi készséget magadban, hogy megörökítsd a vásznon mindazt, ami megfog ebben az idilli kisvárosban, siess, mert jelentkezni már csak szeptember 11-ig lehet, az alábbi űrlap kitöltésével. 

Forrás: Traveller365

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek