Cápák támadtak meg egy katamaránt, ki kellett menekíteni az utasokat

Három embert mentettek ki az Ausztrália északkeleti partjainál lévő Korall-tengerből, miután a hajót, melyen utaztak, cápák támadták meg - jelentette be az ausztráliai tengerbiztonsági hatóság (AMSA) szerdán, írja az MTI.

Egyelőre nem lehet tudn, mi váltotta ki a cápák agresszív viselkedését - illusztrációForrás: Shutterstock/Sergey Uryadnikov

A körülbelül kilenc méter hosszú, felfújható katamarán a tájékoztatás szerint Vanuaturól indult és az ausztráliai Cairns felé tartott, amikor a hajó mindkét törzsét több cápatámadás érte, mely következtében a vízijármű egy része - amint az műholdfelvételeken is látható volt - gyakorlatilag leszakadt.

Az Ausztrál Tengerészeti Biztonsági Hatóság által közreadott kép a részben elsüllyedt katamaránról a fedélzeten utazó három ember kimenekítése közbenForrás: MTI/AP/Ausztrál Tengerészeti Biztonsági Hatóság

A hajót a vészjelzés leadása után mintegy 830 kilométerre Cairns partjaitól délkeletre találták meg.

A mentés során az ausztrál hatóság egy közelben járó, panamai zászló alatt haladó hajó segítségét kérte. A szerencsétlenül járt hajó három utasa, két orosz és egy francia állampolgár szerencsére sértetlenül megúszta a fogvacogtató kalandot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek