Két év hajtóvadászat után sikerült megtalálni Uri Geller szigetének egyetlen patkányát

Két éven át kerestek a skót Lamb-szigeten egyetlen patkányt, amelyet végre sikerült becserkészni, a szigeten így már egyetlen invazív ragadozó sem él. A skóciai North Brewick közelében lévő Lamb-szigeten önkéntesek eredtek a rágcsáló nyomába még két éve, mert veszélyt jelentett az ott fészkelő tengeri madarak tojásaira és fiókáira.

A Lamb-sziget, Yellowcraigsből fotózvaForrás: Alastair Seagroat/Wikipedia

"Megdöbbentem, amikor megláttam az infravörös felvételen a patkányt. Az én szigetem nem olyan kicsi, ezért szép eredmény egy ekkora rágcsálót megtalálni rajta. Nagyon örülök" – mondta a sziget tulajdonosa, Uri Geller, izraeli illuzionista a BBC skóciai munkatársának.

A Lamb-sziget számos tengeri madár, lundák, sirályok, kormoránok és lummák otthona.

A helyi kajakklub és a Skóciai Tengerimadár-központ önkéntesei 35 alkalommal hajóztak át a szigetre. Mozgásérzékelő kamerákat szereltek fel, és arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg egyetlen patkány él a szigeten.

A tengerimadár-központ munkatársa, Emily Burton azt mondta, óriási megkönnyebbülés, hogy a Lamb-szigeten már nincsenek invazív ragadozók. A 75 éves Uri Geller 2008-ban lett tulajdonosa a szigetnek, melynek sziklás hegycsúcsa miatt egyesek azt gondolják, köze lehet az egyiptomi piramisokhoz. Említi a szigetet egy Scotichronichon című kézirat is, melyet Walter Bower inchcolmi apát írt. Szerinte, a skót nép az ókori egyiptomiak leszármazottja, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek