Ma kezdődött meg a valaha szervezett legnagyobb Loch Ness-i szörnyvadászat

A Nessie nevű lény, amit a múlt században állítólag többször is láttak, legendává vált. A szkeptikusok egyáltalán nem hisznek benne, hiszen a lény létezését igazolni hivatott fotókról kiderült, hogy egytől egyig hamisítványok. Mégis vannak, akik még mindig keresik az igazságot.

A Loch Ness Skócia második legnagyobb tava, az Urquhart várral a partjánForrás: Hemis via AFP/BOIGONTIER Pascale et Bruno / hemis.fr/Boigontier Pascale Et Bruno / He

Pontosan ezeknek az embereknek, – akik még mindig remélik, hogy találkozhatnak vele és fényképen örökíthetik meg a hírhedt Nessie-t, – szólt a felhívás, hogy vegyenek részt a valaha szervezett legnagyobb Loch Ness-i szörnyvadászaton. A találkozót augusztus 26-ra és 27-re tervezték, így ma már el is kezdődött a Nessie hívők gyülekezése a parton.

A cél egyedi és közös: rávilágítani Skócia egyik leglenyűgözőbb, felkavaró, 90 éves rejtélyére.

Ez a mostani tehát a valaha volt legnagyobb szörnyvadászat, sőt talán az utolsó is, amikor látcsövekkel, hődronokkal, vízalatti szondákkal és infravörös kamerákkal felfegyverkezve a legbátrabbak csatlakozhattak a szakértőkhöz, és megkezdhették a keresést. Az esetleges észleléseket élőben közvetítik a Loch Ness Központ közösségi média csatornáin.

A környéken szinte mindenhol, minden formában találkozhatunk Nessie-vel, ez a szobor Drumnadrochitban, a Loch Ness közelében vanForrás: AFP/Andy Buchanan

A találkozót a Loch Ness Centre rendezi, amely Drumnadrochit szállodában felépített legendás szörnyetegnek szentelt látogatóközpont. Ez nem véletlen, ugyanis is itt dolgozott menedzserként Aldie Mackay: ő volt az első, aki észrevette Nessie-t a vízben, és gyorsan elterjesztette a hírt a szörny jelenlétéről a tóban.

Egy Nessie shop ablaka a tó partjánForrás: Hans Lucas via AFP/Jc Milhet / Hans Lucas/Jc Milhet

Ez éppen 90 éve augusztus 22-én történt, de a szörny létezésének kérdése azóta is izgalomban tartja az embereket, így Nessie legendává vált.

De tényleg létezik Nessie? Ha igen, most megpróbálják kicsalni a skót a vízből, ahogy csak tudják. Az Invernesstől délnyugatra található tó az évek során igazi turistalátványossággá vált, amelyre a világ minden tájáról érkeznek utazók, bizonyítékokat keresve. Most, tehát utoljára esélyt kap Nessie, hogy megmutassa magát – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek