Nudisták a ruhában fotózkodó turisták ellen

A Spanyolország északkeleti részén elhelyezkedő Katalónia strandjainak nagy része évszázadok óta várja a nudista fürdőzőket. De az utóbbi időben nem olyan kellemes ezeken a helyeken fürdőzni, mert a ruhában érkező, szelfiző turisták egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy éppen hol sétálgatnak, és kit fotóznak le meztelenül a háttérben.

LLafranc, Katalónia (ez nem nudista strand)Forrás: unsplash.com

A dühös katalánok most visszavágnak, mert elegük lett a nudista tradíciókat semmibe vevő turistákból. A kampány vezetője, Segimon Rovira évtizedek óta hódol a nudista fürdőzésnek, ő állította össze és terjesztette fel a kapányt, amiben arra kéri a helyi vezetőséget, hogy ne csak beszéljenek a nudistákat érő diszkriminációról a katalán strandokon, de tegyenek is ellene. 

A mögötte álló csoport már azon is gondolkodik, hogy Facebook és Instagram kampányokat is indítanak majd a témában, aláírás gyűjtésbe is kezdenek, illetve egyes strandokra még tüntetéseket is szerveznek - olvasható a timeout.com cikkében.

Sok nudista már nem is látogat bizonyos strandokat, mert bár ki van írva, hogy nudista övezet, a fürdőzők mégis fürdőruhában maradnak, így a szabadon strandolás lényege elveszik. De ami még rosszabb, hogy a ruhában maradt fürdőzők egy része még sértegeti is a bátrabb nudistákat a saját partszakaszukon. A nőket például sokkal több szóbeli sértés éri egy ilyen helyzetben, mint a férfiakat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek