Újabb botrány az Eiffel-torony körül, most egy ejtőernyős ugrott le

Ejtőernyővel ugrott le a párizsi Eiffel-toronyról csütörtökön kora reggel egy férfi, akit földet érése után őrizetbe vettek – írja az MTI, a francia rendőrség közleményére hivatkozva.

Eiffel-toronyForrás: Shutterstock/Givaga

A párizsi rendőrök kora reggel kaptak értesítést arról, hogy egy hátizsákos ember mászik fel a nevezetes toronyra.

Az ismeretlen körülbelül egy órával később, 7 óra előtt pár perccel, még mielőtt a tornyot a látogatók előtt megnyitották volna, le is ugrott a toronyról ejtőernyőjével, majd földet érése után a rendőrök azonnal őrizetbe vették.

A hét folyamán ez volt a második eset, hogy a francia főváros ikonikus műemléke bekerült a napi hírekbe. A hét elején két alvó amerikai turistára találtak rá az Eiffel-toronyban, akik a látogatók elől elzárt területen töltöttek egy éjszakát. Ők szabályosan megváltott jeggyel léptek be az épületbe, majd jutottak el a második és a harmadik emelet közötti, a turisták számára tiltott területre.

A párizsi világkiállításra épült, 1889-ben felavatott, ma már több mint 130 éves műemlék tervező mérnökéről, a francia Alexandre Gustave Eiffelről kapta a nevét. A világörökségi szerkezetet mintegy 7 millió turista látogatja meg évente.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek