Bár Indiana Jones irtózik a kígyóktól, Harrison Ford a nevét is nekik adja

Harrison Ford amerikai filmsztár egy újonnan felfedezett kígyófaj névadója lett. A Német Herpetológiai és Terrarisztikai Társaság (DGHT) azért róla nevezte el az új, mindössze 40 centiméteres hüllőt, mert Ford egész életében bizonyította a természetvédelem iránti elkötelezettségét. 

Indiana Jones és a végzet temploma (1984) - rendezte: Steven SpielbergForrás: Photo by Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

A sárgásbarna színű, fekete foltokkal tarkított, barna hasú kígyó emberekre ártalmatlan, békés faj, és mostantól hivatalosan is a Tachimenoides harrisonfordi nevet viseli. A kígyót egy nemzetközi kutatócsoport fedezte fel az Andokban még májusban.

A csoport vezetője, Edgar Lehr német herpetológus elmondta, hogy mikor Harrison Ford értesült a névadásról, bevallotta, hogy az általa alakított Indiana Jonesszal szemben ő kedveli a kígyókat, így a névadás több szempontból is megfelelő lett.

Egyébként nem Harrison Ford az első, akiről állatfajt neveztek el: a perui kutatócsoport vezetője elmondta, hogy korábban egy békafajtát kereszteltek el a világhírú brit természettudós, Sir David Attenborough-ról. "Ezzel természetesen az állatokra igyekszünk felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy milyen sok állatfajta vár még felfedezésre."

Tachimenoides harrisonfordiForrás: Telegraph India

Ha kíváncsiak vagytok, Harrison Ford hogyan kapcsolódik még a természetvédelemhez, akkor nézzétek meg a Conservation International nonprofit szervezet által készített Nature Is Speaking című dokumentumfilm azon részét, melyben az óceán a színész összetévesztheteteln hangján szólal meg.

Forrás: telegraphindia.com; MTI

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek