Ezek a leglátogatottabb városok 2023-ban a TikTok felhasználói szerint

Az évek során drasztikusan megváltozott, hogy honnan szerzünk inspirációt a következő utazásunkhoz. Először voltak az útikönyvek és utazási irodák, aztán a weboldalak, most pedig a közösségimédia-alkalmazások uralják a terepet, köztük például a TikTok is, ahol számtalan videót találunk a világ legnépszerűbb városairól. 

Prabhakar Raghavan, a Google vezető alelnöke szerint a Z generáció 40 százaléka használja a TikTok-ot információforrásként, és az összes felhasználó 76 százaléka szerint ez az alkalmazás inspirálta őket a következő utazásuk megtervezésére. 

A Z generáció tagjai már a közösségi médiából inspirálódnakForrás: Shutterstock/Antonio Guillem

De melyek azok a célállomások, amelyek a TikTok-felhasználókat a leginkább érdeklik? Ennek kiderítése érdekében a Cruise Croatia utazási társaság a világ 135 legnépesebb városáról a március és július közötti időszakban készült TikTok-videók megtekintéseinek és kedveléseinek a számát vizsgálta meg. Messze a legnépszerűbb a katalán főváros, Barcelona lett, amelyet több mint 24 milliárd ember nézett meg. Az ezüstérmet New York zsebelte be, a harmadik a listán pedig Párizs. Úgy tűnik, hogy a legtöbb felhasználó Európában szeret nyaralni, mivel a listán 6 városból 5 is listavezető lett. 

Barcelona

Barcelona népszerűsége senkit sem lep meg, mivel ebben a városban minden megvan, ami egy tökéletes vakációhoz kell. Gaudi excentrikus épületei, mint például az ikonikus La Sagrada Familia katedrálisa, vagy éppen a Güell park a legnépszerűbb turisztikai látványosságok között szerepelnek.

La Rambla, BarcelonaForrás: Peresanz / Shutterstock

Barcelona legemblematikusabb sétálóutcáján, a La Rambla-n számos étterem, kávézó és tapas bar mellett található a világ egyik legismertebb piaca, a La Boqueria is. Innen nem messze pár perc sétára érhetők el a legnépszerűbb sárga homokos tengerparti strandok is, ahol a hatóságok megpróbálnak mindent megtenni azért, hogy a víz minősége folyamatosan megfelelő legyen. Kiderült, hogy a #barcelonathingstodo hashtag különösen népszerű a TikTok felhasználók körében, főként a nagy éves fesztiváloknak köszönhetően, mint a Primavera, a Sonar Festival és a San Joan.

New York

A világ egyik legizgalmasabb városa számtalan látnivalót és érdekességet tartogat az ide utazók számára. Hajózhatunk a Hudson folyón, sétálhatunk a Central Parkban és a Time Square-en, vagy felmehetünk a híres felhőkarcolók tetejére, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az egész városra.

A mindig nyüzsgő New YorkForrás: Shutterstock/Luciano Mortula - Lgm

A Nagy Almában a hamburgerek és a hot-dog mellett megkóstolhatjuk a világ összes nemzetének a konyháját. A városnak minden évszakban megvannak a maga szépségei, de a legvarázslatosabb mégiscsak télen, amikor minden karácsonyi fényekbe borul, és a Rockefeller Center előtt felállítják az óriás fenyőfát, amely körül jégkorcsolyázni is lehet. 

Párizs

A francia főváros a harmadik helyezést érte el a TikTok listáján, ami nem véletlen. Mióta megjelent a Netflixen az Emily Párizsban című sorozat, a Z generáció tagjai is folyamatosan a romantika és a divat városába vágynak. 

Párizs már gőzerővel készül a 2024-es olimpiáraForrás: Shutterstock/Keitma

Párizsban jelenleg 70 építkezési projekt van folyamatban a 2024-ben megrendezendő olimpia kapcsán, emiatt a főbb turisztikai látványosságoknál, például a Louvre-nál és az Eiffel-torony mögötti teraszon, a Trocadero-nál is lezárásokra kell számítani. Ettől eltekintve aki most készül Párizsba, annak érdemes egy hosszú sétát tenni a Champs-Élysées-n és a Sacré Cœur-bazilikánál. 

Íme a világ 10 legnépszerűb úti célja a TikTok megtekintések alapján

  • Barcelona, Spanyolország (24 milliárd)
  • New York City, USA (18 milliárd)
  • Párizs, Franciaország (16 milliárd)
  • London, Egyesült Királyság (15 milliárd)
  • Isztambul, Törökország (9 milliárd)
  • Madrid, Spanyolország (9 milliárd)
  • Lima, Peru (7 milliárd)
  • Jakarta, Indonézia (5 milliárd)
  • Tokió, Japán (4 milliárd)
  • Szingapúr (4 milliárd)

Forrás: Travelo, TimeOut

A borítókép forrása: Shutterstock/Ldprod

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek