Másfél nap után mentettek ki egy férfit az Atlanti-óceánból

A 25 éves Charles Gregory pénteken kora reggel horgászútra indult a floridai St. Augustine partjainál, ám csónakja felborult, ő pedig az óceánban landolt. A parti őrség 35 órával az eltűnése után mentette ki a vízből a szerencsétlenül járt férfit – adta hírül a CNN. 

A dagály aznap gyorsabban emelkedett a szokásosnál, majd egy hullám felborította a férfi csónakját. Sikerült visszamásznia a félig elsüllyedt csónakba, de messze elsodródott a parttól. Miután hosszú ideig nem tért vissza, a családja értesítette a hatóságokat. Charles csaknem két napig küzdött az életben maradásért a rendkívül erős floridai napsütésben, a nyílt óceánon töltött idő alatt cápák kerülgették és medúzák csípték meg.

Szó szerint halálra rémült – mondta a férfi apja, Raymond. „Azt mondta, hogy több beszélgetést folytatott Istennel ez alatt a 30 óra alatt, mint egész életében."

Az amerikai parti őrség közleménye szerint Charlest szombat reggel mentették ki az Atlanti-óceánból, miután egy repülőgépről észrevették félig elmerült csónakjában körülbelül 12 mérföldnyire a parttól. A parti őrség által közzétett felvételen az látható, amint Charles a tengeren hánykolódik egy lapos fenekű alumíniumcsónakba kapaszkodva, mielőtt kimentik. Charles most már otthon lábadozik, kimerült, kiszáradt, a súlyos leégés és a csípések megnehezítik a mozgását, de édesapja szerint nemsokára teljesen felépülhet. 

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Bilanol)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek