Egy hónapig csak ketchupon élt a tengeren sodródó férfi

A 47 éves Elvis Francois-t a kolumbiai haditengerészet mentette meg a múlt hónapban, miután több mint 20 napot töltött a tengeren egy vitorláson – írja az Insider.

Találékonysága felkerült a címlapokra, különös tekintettel arra, hogy miután elfogyott minden étele, csak egy üveg ketchupon élt közel egy hónapig, amíg végül meg nem mentették.  

A híres ketchupgyártó cég, a Heinz is felfigyelt Francois történetére, akik úgy szeretnék megünnepelni a férfi biztonságos hazatérését, hogy vesznek neki egy új hajót. A cég a közösségi médián keresztül keresi Francois-t, és kérik, hogy segítsenek megtalálni a #FindTheKetchupBoatGuy-t, vagyis a ketchupos hajós pasast, hogy megkaphassa új és modern vitorláshajóját.

Francois még decemberben sodoródott ki a tengerre, miközben javításokat végzett a hajóján. A férfi ráfirkantotta a „segítség" szót vitorlása törzsére, ezzel is segítve a megmentését. Francois egyébként Dominikában él, egy kis karibi szigetországban, amelynek alig több mint 72 000 lakosa van. "Elvis Francois bárhol lehet Dominikában, ezért hozzátok fordulunk, hogy segítsetek a nyomára bukkanni, hogy megünnepelhessük biztonságos hazatérését, és segítsünk neki új hajót vásárolni." – írta a cég Instagram bejegyzésében.

(A borítókép illusztráció, forrása: Shutterstock/Anita Martingano)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek