Nem nyílhatnak új vendéglátóhelyek Nápoly történelmi központjában

Nem lehet új vendéglátóhelyet nyitni Nápoly történelmi városközpontjában az elkövetkező három évben, írja a turizmus.com.

NápolyForrás: Shutterstock.com

A pizza fellegvára, Nápoly meg szeretné őrizni történelmi városközpontja eredetiségét, ezért a város vezetése az elkövetkező három évben nem ad ki új engedélyeket vendéglátóhelyek nyitására.
A „vörös zónának" nyilvánított, 1,2 négyzetkilométernyi területen az egész városban működő 8020 vendéglátóhelyből 1555 található.

Massimo Di Porzio, a Confcommercio kereskedelmi szövetség vezetője szerint a város turisztikai helyszínei és történelmi központja tele van zsúfolva büfékkel. A cél az, hogy a vendéglátóipari tevékenységek és az egyéb kereskedelmi és kézműves tevékenységek között kiegyensúlyozottabb viszony jöjjön létre.

Azért van néhány kivételt képező terület, így a közösségi közlekedési megállók mellett, az üzemi étkezdékben, a szálláshelyeken, valamint könyvkereskedésekben, színházakban, mozikban és múzeumokban fel lehet állítani standokat. Ezenfelül nem vonatkozik a bővítési tilalom azokra a történelmi helyiségekre, amelyeket kézműves, kereskedelmi vagy közigazgatási célokra használnak.
Az új rendelet természetesen nem vonatkozik azokra a vendéglátóhelyekre sem, amelyek már rendelkeznek engedéllyel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek