Nem engedték kikötni a világ 2. leggazdagabb emberének jachtját Nápolyban

Új méretkorlátozás áldozatául esett a világ második leggazdagabb embere, Bernard Arnault jachtja a Nápoly közelében lévő Mergellina kikötőjében.

Nápoly kikötőjeForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Inu

A Symphony, az LVMH luxus divatcég vezérigazgatójának 101 méter hosszú, hat fedélzetű hajója a Tirrén-tengeren rekedt, miután a legénységgel közölték, hogy nem engedik kikötni a dél-olasz városban.

A kikötőváros új szabályainak értelmében nem köthetnek ki a 75 méternél hosszabb szuperjachtok.

A tiltás állítólag meglepetésként érte a divatmágnást, aki korábban már járt itt. Ezúttal azonban kénytelen volt elfoglalni magát a fedélzeten. Szerencsére nincs hiány a lehetőségekből, beleértve a szabadtéri mozit és az üvegfenekű úszómedencét. De nem csak a világ második leggazdagabb embere járt pórul, a médiamágnás, Barry Diller is kénytelen volt lemondani a nápolyi látogatásról, hasonló okokból.

Egy kikötői forrás nem ért egyet a lépéssel, mivel az elmúlt 20 évben mindig kiköthettek itt a megajachtok. Szerinte a korlátozással Nápoly kimarad abból a típusú látogatóból, aki emeli a város fényét, amely gyakran kerül a hírek középpontjában negatív okokból.

"Sok levelet kapok a mágnásoktól, amelyekben azt mondják, nagyon csalódottak, amiért nem tudnak többet kikötni Nápolyban" - tette hozzá a forrás.

Ahogy az várható volt, a multimilliárdosok nem örülnek a lépésnek.

Egy török milliárdos, aki egy Kajmán-szigeteken bejegyzett 85 méteres jachtot birtokol, nem érti, hogy miért nem köthet ki a hajójával, amikor korábban az övénél nagyobbak is gond nélkül megállhattak itt. „A nagy jachtok pénzt hoznak, munkát hoznak, és nagyon sajnálatos, hogy már nem tudnak megállni Nápolyban."

Ezentúl korlátozzák a jachtok beengedését a kikötőbeForrás: AFP/GARDEL Bertrand / hemis.fr/Gardel Bertrand

De egy kis- és középvállalkozások érdekeit képviselő szervezet is bírálta a döntést:
„Sok következménye van" – mondta Costanzo Jannotti Pecci, az Unione Industriali nápolyi részlegének elnöke az Il Mattinónak. „Van egy olyan érzés, hogy Nápolyban nem látják szívesen a szuperjachtokat. Úgy tűnik, annak sincsenek tudatában, milyen örömöket szerezhet a városunk egy iparmágnásnak. Egy olyan város hírneve, mint Nápoly, nő ezeken az embereken keresztül."

Forrás: The Guardian, Euronews

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek