A Titán tragédiája után a Vénuszra repítené az embereket az Oceangate

A Titan tragédiája, amelyben 5 ember veszítette életét, megrázta a közvéleményt, de a tengeralattjárót üzemeltető OceanGate Expeditions társaalapítóját nem vetette vissza az ambiciózus tervekben.

Guillermo Söhnlein nem kisebb missziót tűzött ki magának, mint hogy 2050-re 1000 embert lesz képes a Vénusz légkörébe juttatni. Azt állítja, hogy terve nem olyan őrült, mint amilyennek látszik. "Szerintem ez kevésbé lehetetlen törekvés, mintha 2050-re egymillió embert küldenénk a Mars felszínére" – mondta a Business Insidernek.

Csak illusztrációForrás: Shutterstock.com

Bár a Vénuszt gyakran nevezik a Föld ikertestvérének, nem túl ideális hely az ember boldogulásához. Ezzel még Söhnlein is egyetért.

A Vénusz a Naprendszer legmelegebb bolygója. Légköre tele van szén-dioxiddal, felszíni hőmérséklete megolvaszthatja az ólmot, felhőiből kénsav csapódik le. A légköri nyomás a NASA szerint több mint 90-szerese a Földének.

Ennek ellenére Söhnlein nem látja be, hogy az emberiség miért ne próbálhatna meg élni ezen a bolygón. Azokra a kutatásokra hivatkozik, amelyek szerint a bolygó felszínétől körülbelül 30 mérföldre van egy olyan terület, ahol elméletileg életben maradhat az ember, mivel a hőmérséklet alacsonyabb és a nyomás is kevésbé intenzív.

Ha egy űrállomást meg lehetne tervezni úgy, hogy ellenálljon a felhőkben lévő kénsavnak, Söhnlein szerint egy nap több száz-ezer ember élhetne a Vénusz légkörében. Elképzelése szerint a lebegő kolónia 1000 embert tarthat a Vénusz légkörében 2050-re, bár az nem derül ki, hogy ez pontosan hogyan fog megtörténni, írja a Business Insider.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek