Ezért tiltanák be a szexet a világűrben

Egy új tanulmány feltárta az űrbéli szex lehetséges veszélyeit, ami azt jelenti, hogy a jövő űrturistáinak alá kell írniuk egy nyilatkozatot, amiben vállalják, hogy nem közösülnek az űrutazásuk alatt – írja az IFLScience. 

Megvizsgálták a szex lehetséges veszélyeit egy űrutazás soránForrás: Shutterstock/Studiostoks

Jelenleg az űrturizmus a tehetősebbek kiváltsága, ez azonban nem biztos, hogy örökké így lesz – és a technológia fejlődésével egyre népszerűbbé válhat az utazók körében. 

"Nem reális azt feltételezni, hogy az űrturizmusban résztvevők tartózkodni fognak a szexuális együttléttől, miközben az űrrepülés során mikrogravitációnak és megnövekedett ionizáló sugárzásnak lesznek kitéve" - írja jelentésében a csapat. Ez felveti az ellenőrizetlen fogantatásának lehetőségét az űrben, ami jelentős kockázatot jelent a feltörekvő űrturisztikai ágazatra nézve.

A fő probléma, amelyet szerintük az ipar eddig figyelmen kívül hagyott, az az, hogy a nők teherbe eshetnek a bolygón kívül is. A tanulmány szerzői elárulták, hogy jelenleg nagyon keveset tudnak arról, hogy az űrbéli környezet miként hat a szaporodás kezdeti szakaszára, illetve hogyan befolyásolja hosszú távon a gyermekeket.„A lehetséges káros következmények közé tartoznak például az utódok fejlődési rendellenességei, valamint a társadalmi és kereskedelmi problémák" – írják. 

Az űrutazás a technológia fejlődésével egyre népszerűbbé válikForrás: Shutterstock/Vadim Sadovski

A szakértők azt javasolják, hogy a résztvevőket tájékoztassák a űrrepülés előtti kockázatokról, és írjanak alá egy nyilatkozatot, amely kimondja, hogy "az utazók kizárólagos felelősséggel tartoznak a következményekért, ha teherbe esnek az űrrepülés során vagy röviddel azt követően". Ezenkívül a fogamzásgátlás is jó megoldás lehet, bár megjegyezték, hogy ennek űrbéli hatásosságát még nem mérték fel. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek