Újabb csontvázak és mitológiai jeleneteket ábrázoló freskók kerültek elő Pompejiben

Újabb csontvázakat találtak Pompejiben, illetve két, mitológiai jelenetet ábrázoló freskókkal díszített falat is feltártak, írja az MTI, az olasz kulturális minisztérium közleményére hivatkozva.

Az újabb három áldozat maradványai két nő és egy 3 és 4 év közötti gyermeké lehetnekForrás: MTI/EPA-ANSA/Cesare Abbate

Ahogy az köztudott, a Vezúv i. sz. 79-ben tört ki és temette hamu alá az ókori római kereskedelmi várost, Pompejit. A Nápolytól délre fekvő régészeti lelőhelyen az elmúlt 250 évben több mint 1300 áldozat maradványait találták meg. Legutóbb május közepén jelentették be, hogy két újabb csontvázra bukkantak, amelyről mi is írtunk.

A régészek két, mitológiai jelenetet ábrázoló freskókkal díszített falat is találtak – az egyikben Apollón sokarcú istenség, Zeusz és Létó fia, valamint első nagy szerelme, Daphné nimfa, a másikon pedig Poszeidón, a tengerek istene és Amümóné görög mitológiai alak, Danaosz király ötven lányának, a danaidáknak egyike látható.Forrás: MTI/EPA-ANSA/Cesare Abbate

A most feltárt három áldozat maradványai két nőé és egy 3 és 4 év közötti gyermeké lehetnek, akik egy pékségben kerestek menedéket a kitörés idején.

A régészek két, mitológiai jelenetet ábrázoló freskókkal díszített falat is találtak - az egyiken Apollón sokarcú istenség (Zeusz és Létó fia), valamint első nagy szerelme, Daphné nimfa, a másikon pedig Poszeidón, a tengerek istene és Amümóné görög mitológiai alak, Danaosz király ötven lányának, a danaidáknak egyike látható.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek