Cáfolják, hogy büntetnék Dubrovnikban a gurulós bőröndöket

Az elmúlt hetekben számos nemzetközi hír jelent meg arról, hogy a horvátországi Dubrovnikban a turistákat komoly pénzbírsággal büntetik, ha kerekes bőröndjeiket a város történelmi központjában gurítják. Ezt a hírt cáfolják, valójában Dubrovnik városvezetése nem vezetett be semmilyen szankciót, és nem is áll szándékában bevezetni a bőröndök használatára vonatkozóan.

Dubrovnikban a turisták helyes viselkedésére törekednekForrás: Meatle/Pixabay

Dubrovnik egy hónappal ezelőtt bemutatott egy ismeretterjesztő animációs videót annak érdekében, hogy a látogatók megismerhessék azt a fajta viselkedést, amelyet nem kívánnak látni a turistáktól, mint például történelmi belváros utcáin strandöltözetben sétáló vendégeket; ételek és italok fogyasztását a közterületeken; a kulturális műemlékekre felmászást stb. A videó a történelmi belváros poggyászkezelésére vonatkozó ajánlást is tartalmazott, ami különösen a kora reggeli órákban hangos zajt kelt, ahogy a bőröndöket görgetik a város kockaköves utcáin.

Dubrovnik városának nem az a szándéka, hogy szankciókat szabjon ki, hanem az, hogy minőségi tájékoztatást nyújtson a látogatóknak az elfogadható viselkedésről!

Tehát az önkormányzatok nem folyamodnak pénzbírsághoz; szerepük kizárólag a látogatók tájékoztatása, azzal a céllal, hogy autentikusabb és színvonalasabb dubrovniki élményt nyújtsanak. A "Tiszteld a várost" projekten keresztül a fenntartható turizmust népszerűsítik, melynek élvonalbeli szereplői a város lakói, és hisznek abban, hogyha a helybéli lakosok boldogok és elégedettek, az még magasabb színvonalú szolgáltatást eredményez a városba látogatók számára.

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek