Videó: Szörfdeszkákat lopkod egy vidra Kaliforniában

Azok a szörfösök, akik az elmúlt napokban szerettek volna meglovagolni néhány hullámot a kaliforniai Santa Cruz körüli tiszta kék vizekben, nagy eséllyel összefuthattak egy kicsi, sötét, bajuszos alakkal, akinek a deszkájukra fájt a foga. A gyanusított neve: Otter 841, azaz 841-es tengeri vidra.

Ezen a héten az Egyesült Államok Hal- és Vadvédelmi Szolgálata bejelentette, hogy több ügynökséggel közösen kutatást indított Otter 841 után, hogy megpróbálja elfogni és visszahelyezni, miután megfigyelték "aggasztó és szokatlan viselkedését". Az Egyesült Államok és az állami vadvédelmi ügynökségek csapatait csali szörfdeszkával felfegyverkezve küldték ki a tengerre, de idáig elkerülte az elfogását.

A tengeri vidrák általában messze elkerülik az embereketForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kaoru Tachibana

Otter 841 idén nyáron hetek óta közeledik a szörfösökhöz a tengeren, ellopja, sőt meg is rongálja a felszereléseiket – nagy harapásnyomokat hagyva a fényesre festett szörfdeszkákon. A helyi szörfösök "soha nem láttak ehhez hasonlót" - mondta a Santa Cruz-i fotós, Mark Woodward, aki azt is hozzátette, hogy egyszer látta, amint a vidra egy „tisztességes hullámot lovagolt meg" egy ellopott deszkán.

Az okos és ravasz vidrák a legtöbbje erősen fél az emberektől, de nem ő. A szakemberek szerint lehet, hogy korábban pozitív interakciót folytatott az emberekkel, esetleg etették. De ez egyelőre csak találgatás – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek