Mi lehet az? Rejtélyes óriáshengert mosott partra a víz Ausztráliában

Óriási fémhenger sodródott partra Ausztrália nyugati részén, az eset a helyieket is lázban tartja, mivel egyelőre a rendőrség sem tudta azonosítani a rejtélyes tárgyat – írja a TheGuardian. 

A hatalmas, rézszínű hengert a Jurien-öböl melletti strand közelében élő lakosok vasárnap jelentették a rendőrségen. Úgy tűnik, hogy a henger jelentősen megsérült, és az oldalára dől. A helyi tűzoltók megállapították, a tárgy nem veszélyes, így nem jelent kockázatot a helyi lakosokra nézve, de a rendőrség továbbra is azt kéri, hogy tartsák távol magukat az objektumtól annak érdekében, hogy a potenciális bizonyítékok épségben megmaradjanak. Hozzátették, hogy a hengert azt követően szállítják majd el a helyszínről, ha sikerült azonosítani az eredetét.

A közösségi oldalakon közzétett videókon úgy látszik, mintha az objektum leszakadt, vagy levált volna egy másik tárgyról. Természetesen egyből beindultak a találgatások, és most mindenki próbálja megfejteni, hogy honnan származik a rejtélyes fémhenger. A rendőrség nem gondolja, hogy a henger a Kuala Lumpur és Peking között 2014-ben eltűnt MH370-es járat egyik darabja lehet. A közösségi médiában többen viszont arra tippelnek, hogy a henger egy indiai űrrakéta darabja lehet, mert eléggé hasonlít rá.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lehet a partra sodródott rejtélyes objektumForrás: Youtube

„A hatóságok most azon dolgoznak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a fémhenger része lehet-e egy külföldi űrrepülőgépnek, amely a partra sodródott, és felveszik a kapcsolatot a globális partnerekkel, akik információval szolgálhatnak az objektumról.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek