Egy lakás árába is kerülhet egyetlen éjszaka a világ legdrágább szállodáiban

Bár nyár közepén sokan inkább a megérős, jó ár-érték arányú hoteleket keresik, kíváncsiak voltunk, mit találunk a skála másik végén. Mennyibe kerül egy éjszaka a világ legdrágább szállodáiban? Mit tudnak nyújtani, amiért egy lakás árát is elkérik? Mutatjuk a három listavezetőt.

1. Lover's Deep – Luxury Submarine Hotel (150 ezer dollár/éj)

Akár egy kényelmes budapesti lakás is kijönne abból a pénzből, amennyibe egyetlen éjszaka kerül a világ hivatalosan is legdrágább hoteljében. A Karib-tengeren lévő lakosztály 51,9 millió forintért bérelhető ki, de cserébe legalább nem csak egy szállodai élményt kapunk. Az édeni Saint Lucia szigeténél állomásozó Lover's Deep ugyanis egy katonai tengeralattjáróban van, amelyben a vendégek a víz alá merülve körözhetnek a trópusokon.

Az ötcsillagos luxus természetesen a víz alatt is garantált, a kapitány bizonyos korlátokon belül oda viszi a vendégeket, ahová akarják, emellett pedig privát szakács, komornyik, luxusreggelik és magas minőségű berendezés is várja a bátor vendégeket. A szobák ablakaiból pedig nem a csillagokat, vagy a naplementét nézhetjük, hanem a tenger élővilágát.

2. The Palms – Empathy Suite (100 ezer dollár/éj)

A világ második legdrágább szállodáját Las Vegasban találjuk: egy 900 négyzetméteres lakosztály két hálószobával, masszázsasztallal, pezsgőfürdővel és relaxációs szobával. Az Empathy Suite névre keresztel lakosztály árából is kijönne egy lakás, 34,6 millió forintnak megfelelő dollárvagyont kell kifizetnie annak, aki ki szeretné bérelni egy éjszakára. Hogy miért kerül ennyibe? Azért, mert a neves kortárs művész, Damian Hirst keze nyomát viseli, akinek már 460 millió forintért is kelt el műve aukción.

A Palms Hotel lakosztályából rálátni az egész sivatagi show-raForrás: palms.com

A szálloda honlapja szerint a lakosztály egy igazi remekmű, amelynek minden felületét műalkotások díszítik. A brit művész hat nagyobb méretű alkotását is kiállították a lakosztályban, köztük két, formaldehidben lebegő cápát. Emellett a bútorok is olyan különlegesek, hogy önmagukban is művészi értéket képviselnek.

Cápák közt - kicsit másképpForrás: palms.com

3. Hotel President Wilson – The Royal Penthouse (80 ezer dollár/éj)

Golyóálló üveg, 24 órás biztonsági szolgálat, valamint egy rendkívül fejlett kamerarendszer is védi azokat a látogatókat, akik a világ harmadik legdrágább szállodájában kívánnak megszállni. A svájci Genfben található a Hotel President Wilson penthouse lakosztálya a nyolcadik emeleten várja látogatókat a Genfi-tóra és a Mont Blanc-ra nyíló panorámával, 12 hálószobával, 12 fürdőszobával és egy pezsgőfürdővel.

A videó alapján minket annyira nem nyűgözött le a berendezés, de a személyes tapasztalat mindig egy kicsit más, mint a felvételek. Az ára már annál jobban meglepett: 27,6 millió forintnak megfelelő összegért bérelhető ki az elnöki lakosztály, ahol napi 24 órában a rendelkezésre áll egy személyi asszisztens, egy privát séf, és egy komornyik is.

Forrás: privatbankar.hu

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek