Luxusra vágysz, de vékony a pénztárcád? Mutatjuk, hol a legmegfizethetőbb

A luxus életstílus bizony sehol sem olcsó, de szerencsére nem mindenütt kerül ugyanannyiba; ami Párizsban elképzelhetetlenül drága, azt Bangkokban vagy Veronában már sokkal barátibb áron kaphatod meg. Ha éppen a nászutadra vagy más különleges alkalomra készülsz, legalább egyszer az életedben talán neked is belefér egy kis fényűzés. Mutatjuk, hol kell a legkevesebbet fizetned a luxusért!

A money.co.uk nevű brit ár-összehasonlító oldal májusban közzétett elemzésében 30 népszerű úti cél luxus-szolgáltatásainak árait hasonlította össze. Összesen négy kategóriában vizsgálta meg az árakat: vacsora egy Michelin-csillagos étteremben, egy napi luxusautó-bérlés, éjszaka egy ötcsillagos hotelben, és ugyanez egy wellness szállodában.

Forrás: Alena Ozerova/Shutterstock

A cég oldalán angol fontban feltüntetve találod mind a 30 elemzett város árait. Sajnos kihagytak olyan fontos úti célokat, mint például Budapest, Prága vagy Krakkó, ahol elképzelhető, hogy alacsonyabbak az árak, mint a listán szereplő városokban – ezeknek mindenképp nézz utána, ha deluxe utazásban gondolkozol! Mindenesetre mutatjuk, milyen következtetésre jutott a brit ár-összehasonlító oldal:

1. Bangkok

A tanulmány szerint a luxus Thaiföld fővárosában, Bangkokban a leginkább megfizethető. Az összes elemzett város közül itt volt a legolcsóbb a luxusautó-bérlés (24 ezer forint naponta), de a másik három tényező szempontjából is a legolcsóbb városok közé tartozik! Egy Michelin-csillagos vacsora 60 ezer forint körül van, egy ötcsillagos hotelben töltött éjszaka 118 ezer forint, egy wellness szállodában pedig 97 ezer.

A luxus Thaiföld fővárosában, Bangkokban a leginkább megfizethetőForrás: Sotnikov Misha/Shutterstock

2. Brüsszel

Rendesen meglepődtünk, hogy a második helyre a belga főváros került, megelőzve olyan olcsónak mondott városokat, mint Athén vagy Lisszabon, amelyek szintén szerepeltek az elemzésben. Brüsszel minden kategóriában a legmegfizethetőbbek között szerepelt, de különösen az ötcsillagos szálloda (144 ezer/éjszaka) és a luxusautó bérlés (60 ezer forint/nap) tekintetében.

3. Verona

Egy veronai luxusüdülésnél nem is lehetne romantikusabb programot találniForrás: xbrchx/Shutterstock

Shakespeare szerelmes drámájának, a Rómeó és Júliájának színhelye, az olaszországi Verona lett a harmadik legmegfizethetőbb úti cél egy luxusüdüléshez. Egy wellness szállodában töltött éjszaka mindössze 81 ezer forint fejenként, de az összes többi kategóriában is elég jónak számítanak az árak. Nem is lehetne romantikusabb helyszínt találni egy nászúthoz.

Ezután nézzük a kategóriák győzteseit! A legolcsóbb luxus vacsorátAthénban kapjuk. A görög főváros csak egyetlen darab két Michelin-csillagos étteremmel rendelkezik, ami a Spondi nevezetű, itt azonban mindössze 41 ezer forintot kérnek egy kétfogásos vacsoráért. Ez mindenképp nagyszerű választás, ha megfizethető luxusélményt keresel, főleg ha összehasonlítjuk a legdrágább Michelin-csillagos vacsorával a listán, ami 153 ezer forintba kerül, Koppenhágában.

A Michelin-csillagos éttermek közül is léteznek olcsóbbakForrás: JLwarehouse/Shutterstock

Talán meglepő, de a legmegfizethetőbb ötcsillagos szállodákat épp Hongkongban találjuk, ahol a megélhetési költségek meglehetősen magasnak számítanak. Úgy tűnik, a luxust kereső utazókat célzó szálláshelyekre épp az ellenkezője az igaz.

A hétmilliós nagyvárosban, Hongkongban anyagilag csak rövidtávon, például egy luxusszállodában érdemes gondolkodniForrás: Shadi Mohammad/Pixabay

Egy ötcsillagos szállodában töltött éjszaka ára itt 114 ezer forint. Hogy ez mennyire számít olcsónak, azt akkor értjük meg igazán, ha összehasonlítjuk a másik véglettel, Párizzsal, ahol ugyanez 692 ezer forintnak megfelelő euróba kerül.

Ha autót bérelnénk külföldön, miért ne csinálnánk stílusosan? Persze a luxusmodellekért a legtöbb helyen komoly felárat kell fizetni, ezért jó tudni, hogy hol éri meg a legjobban. Ez pedig Bangkok, ahol például egy Mercedes-Benz bérlése 23 ezer forint egy napra. Ugyanez Bécsben, ahol a legdrágább a luxusautó-bérlés 101 ezer forintba kerülne.

A luxus életérzés csúcsa egy kellemes pihenés valamelyik elegáns wellness-hotelben, ahol igazán kikapcsolhatunk és megfeledkezhetünk az otthoni élet gondjairól. Az élmény pedig a japán Oszakában a legmegfizethetőbb, ahol mindössze 71 ezer forintot kell fizetnünk éjszakánként. Csak összenhasonlításképpen: egy wellness hotelben töltött éjszaka a legdrágább helyen, New Yorkban 824 ezer forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek