Felavatták Európa egyik leghosszabb víz alatti alagútját

Megnyitották Lengyelországban Európa leghosszabb, 1440 méter hosszú víz alatti alagútját, ami Usedom és Wolin szigetét, valamint Swinoujscie városközpontját köti össze az ország többi részével. A részben uniós forrásokból megvalósult beruházás zökkenőmentes közlekedést tesz lehetővé a helyiek és a látogatók számára, és a régió gazdasági fejlődését is elősegíti.

Forrás: Swinoujscie/Facebook

A beruházás fontosságát kiemeli, hogy Swinoujscie lakosai, különösen a Nyugat-Pomeránia régió fővárosában, Szczecinben dolgozók számára a komppal való napi ingázás meglehetősen hosszú és kihívásokkal teli volt. Az alagút ezt az utazást alapvetően változtatja meg, mivel az átkelés mostantól mindössze 2-3 percet vesz igénybe.

Ezenkívül megkönnyíti a Lengyelország és Németország közötti közlekedést, új kilátásokat teremt a befektetések és a munkahelyteremtés szempontjából a régióban. Az összeköttetés javításával az alagút megerősíti a kapcsolatokat Swinoujscie és a szomszédos városok között, elősegítve ezzel a regionális együttműködést - írta az Európai Bizottság tájékoztatója.

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek